Spijsvertering

Blog menu

Winderigheid bij de hond

Dat honden niet naar bloempjes ruiken, dat weten we allemaal. Honden laten nu eenmaal ook windjes en daar moet je mee leren leven. Wanneer je hond veel windjes laat en ze te hard stinken, dan kan het zijn dat je hond een spijsverteringsprobleem heeft. Hij heeft dan meestal ook nog andere vervelende kwaaltjes zoals diarree en een opgeblazen buikje. Deze kwaaltjes kunnen meestal opgelost worden door de voeding aan te passen zodat hun darmen weer in evenwicht zijn. Kom te weten waarom je hond windjes laat, hoe je dat kan voorkomen en welke voeding onze dierenarts aanraadt voor jouw hond. 

22 april 2021

Je hond ontwormen

Worminfecties zijn bij onze huisdieren nog steeds de meest voorkomende infecties. Nochtans is het als eigenaar erg makkelijk om je huisdier hiertegen te beschermen! Een eenvoudig ontwormingspilletje op zijn tijd en je vermijdt op die manier het ongemak van een worminfectie bij je hond. Ontdek in dit artikel het ontwormingsadvies van onze dierenarts. 

19 april 2021

Help, mijn hond heeft diarree!

Heeft je hond last van diarree? Geen pretje, noch voor je hond noch voor jou. Je dier voelt zich onwel terwijl jij voortdurend stoelgang aan het opruimen bent! Je wil zo snel mogelijk van de diarree af maar hoe? Een slappe ontlasting is een reactie van het lichaam om iets te verwijderen wat niet in het lichaam thuishoort. Men maakt een onderscheid tussen kortstondige en langdurige diarree. De oorzaak en de ernst van de diarree bepaalt welke behandeling ingezet moet worden. In dit blogartikel vertellen we jou wat je kan doen op korte termijn om het lichamelijk ongemak bij je hond te verlichten en wat de verdere aanpak is. 

19 april 2021