Ziektes

Blog menu

Mijn hond heeft een bloedneus. Wat nu?

Neusbloedingen bij honden kunnen meerdere oorzaken hebben. Meestal is het iets onschuldig en hoef je je geen zorgen te maken. Maar soms kan er meer aan de hand zijn. Ook hoofdtrauma en tumoren kunnen voor bloedneuzen zorgen. Wanneer er geen duidelijke reden is waarom de neus bloedt, kan je best naar je dierenarts gaan om dit te laten nakijken. 

29 oktober 2021

De ziekte van Cushing

Het syndroom van Cushing is een ziekte bij de hond waarbij het bijnierschors te veel cortisol produceert. Cortisol scheiden we uit als we gestresst zijn. Een overproductie van dit hormoon kan echter grote gevolgen hebben voor de organen en stofwisseling van je dier. In dit blogartikel gaat onze dierenarts verder in op de oorzaken, symtomen en de behandeling van deze aandoening. We vertellen je ook hoe je je hond met Cushing kan ondersteunen met voeding en supplementen. 

19 april 2021

Patella luxatie bij de hond

Een hond met een te losse knieschijf loopt risico dat de knieschijf vroeg of laat uit zijn groeve schiet. Dit noemen we een patella luxatie. De voornaamste klacht is manken of af en toe door de knieën gaan. Bij luxatie aan 1 knie zie je vaak een typisch soort 'hinken' met 1 achterpootje in de lucht. Over het algemeen is de aandoening zeer goed te behandelen. Welke behandeling men kiest, hangt af van de oorzaak en gradatie van de luxatie. In dit artikel gaan we dieper in op de oorzaken, de behandeling en de kostprijs van zo'n behandeling.

19 april 2021
/* */