Speelgoed

Top

Spelen is goed voor je hond

Spelen is goed voor je hond. Kies speelgoed dat past bij de leeftijd van je hond, het ras van je hond en zijn voorkeuren. Bij Pharmapets vind je vast het hondenspeeltje waar je hond gek op zal zijn.  

Hondenspeeltjes hebben veel voordelen:

  • Het helpt de ontwikkeling van spieren, het houdt je hond fit en gezond
  • Door te spelen kan je hond zijn energie kwijt
  • Door te spelen houdt je hond zijn gewicht onder controle
  • Spelen houdt ook de geest van je hond frist.
  • Een hond die lekker kan spelen, is een gelukkige hond die minder storend gedrag zal vertonen.

Honden spelen ook graag samen met hun baasje, zo versterk je meteen ook jullie band.

En met leuke en uitdagende hondenspeeltjes wordt spelen nog veel leuker!

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van hondenspeelgoed?

Leeftijd van je hond

Een puppy heeft nog geen sterke tanden. Voor je pup kies je dus best hondenspeeltjes van zachtere materialen of speciaal puppy speelgoed.

Een volwassen kan zijn tanden al zetten in steviger speelgoed, voor hem kan je kiezen voor harder rubber speelgoed, ballen of touwen.

Een oudere hond heeft minder kracht in zijn kaken. Toch is het ook voor senior honden belangrijk dat ze actief blijven spelen. Je kiest voor je senior hond best speelgoed van zachtere materialen.

Ras van je hond

Een Duitse herder heeft een andere kracht en grotere kaken dan bijvoorbeeld een chihuahua. Hou dus rekening met de specifieke kenmerken van het ras van je hond.

Te groot speelgoed is niet fijn voor je hond. Wanneer hij het niet kan oppakken, is het niet leuk om mee te spelen. Te klein speelgoed kan ingeslikt worden en gevaarlijk zijn. Kijk dus goed naar de grootte van de kaken van je hond en hou hiermee rekening bij de keuze van speelgoed.

Je hond zijn voorkeuren

De ene hond is gek op apporteren, de andere houdt van zwemmen of van trekspelletjes. Probeer verschillende soorten speelgoed en ontdek waar je hond gek op is.

Enkele tips voor meer spelplezier met je hond

-          Wissel regelmatig van speelgoed. Zo raakt je hond niet uitgekeken op zijn speelgoed

-          Koop enkel speelgoed dat speciaal voor honden ontworpen werd. ‘Gewoon’ speelgoed is vaak niet bestand tegen de tanden van honden. Er kunnen stukjes loskomen die je hond zou kunnen inslikken. Het hondenspeelgoed dat je bestelt bij Pharmapets is getest op veiligheid.