Borstels voor honden

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Top

Waarom moet ik mijn hond borstelen?

Door je hond regelmatig te borstelen verwijder je alle losse haren en gaat de vacht van je hond gezond glanzen. Door je hond te borstelen, zorg je ook voor minder haren in je interieur. Het borstelen van je hond is ook een goed moment om je huisdier te controleren op teken. En veel honden genieten van hun borstelmoment.

Hoe vaak moet ik mijn hond borstelen?

Hoe vaak je je hond moet borstelen hangt van de vacht van je hond af. Vooral honden met een langere en ruwere vacht hebben meer verzorging nodig.

Wanneer je je hond te weinig borstelt, kan hij klitten krijgen of kan de vacht vervilten. Wanneer je te veel kamt, kan je gezonde haren lostrekken. Voor de meeste honden is één keer week borstelen een goede regelmaat.

Soorten hondenborstels

  • Slicker borstel: dit is een hondenborstel met kleine gebogen metalen haakjes. Met deze borstel kan je gemakkelijk klitten ontwarren en losse haren verwijderen. Hij is vooral geschikt voor honden met een lange en dikke vacht.
  • Pinnenborstel: deze hondenborstel heeft rechte metalen pinnen, soms met wat plastic errond. Ook met deze borstel kan je klitten verwijderen. De pinnenborstel is geschikt voor honden met een lange vacht.
  • Poetsborstel: deze hondenborstel heeft zachte haren. Hij geeft de vacht van je hond een mooie glans. Je kan hem gebruiken voor honden met kort en lang haar.
  • Rubberborstel: Deze hondenborstel heeft rubberen noppen. Hij zorgt voor een goede doorbloeding van de huid van je hond en verwijdert losse haren bij kortharige honden.

Een hondenborstel bestel je online bij Pharmapets

We selecteerden voor jouw de hond de beste hondenborstels. Je kan in enkele muisklikken je bestelling plaatsen, wij leveren je hondenborstel aan huis.