• GRATIS LEVERING (ook naar Nederland)
  Vanaf €50, anders €3,99
 • DE LAAGSTE PRIJS
  Onze prijzen worden dagelijks aangepast
 • ADVIES VAN SPECIALISTEN
  Onze dierenartsen helpen jou en je huisdier graag!

Vlooien Hond

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Top

Vlooien en teken zijn vervelend voor je hond. Bovendien kunnen ze de gezondheid van je favoriete huisdier in gevaar brengen. Bij Pharmapets bieden we verschillende producten aan waarmee je je hond kan beschermen en behandelen tegen vlooien en teken. Je kan deze producten snel en gemakkelijk online bestellen in onze webshop. Zo zorgen we samen voor een gelukkige hond!

Hoe bescherm ik mijn hond tegen vlooien?

Vlooien zijn kleine insecten die leven van bloed. Ze hebben een voorkeur voor warme beschutte plekjes in de vacht van je hond. Wanneer ze bijten, laten ze een beetje speeksel achter in de huid. Dit zorgt voor vervelende jeuk. Je hond begint te krabben en te rollen.

Enkele tips:

 • Controleer de huid van je hond regelmatig. Rode plekjes kunnen duiden op vlooienbeten. Kijk ook goed of je vlooien ziet. Een goede vlooienkam maakt de controle makkelijker. Gebruik een vlooienkam speciaal voor honden zodat je de huid van je hond niet beschadigt.
 • Voorkomen is beter dan genezen. Een vlooienband is een effectief en veilig middel om vlooien te voorkomen. Vlooienbanden zijn langdurig werkzaam en ze zijn gemakkelijk in gebruik.
 • Vlooiendruppels helpen je om vlooien te bestrijden en te voorkomen. Je brengt de druppels aan in de nek van je hond en je hond is daarna vier weken beschermd.
 • Heeft je hond vlooien? Gebruik dan een anti-vlooienshampoo voor honden. Deze shampoos werken snel en doeltreffend.
 • Wanneer je hond vlooien heeft en je hem behandelt, is het belangrijk om ook je huis goed te reinigen zodat je hond niet opnieuw besmet raakt. Vlooien springen immers gemakkelijk op sofa’s, tapijten, dekens. Gebruik daarom een omgevingsspray, stofzuig grondig en was bekleding op hoge temperaturen.

 

Hoe bescherm ik mijn hond tegen teken?

Teken zijn parasieten die zich hechten aan de huid van je hond. Ze zuigen zich vol met bloed en laten daarna meestal vanzelf los. Teken kunnen besmet zijn met ziektes en deze overbrengen op je hond. De meest bekende ziekte waarmee teken besmet kunnen zijn, is de ziekte van Lyme.

 • Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen. Bescherm je hond tegen tekenbeten door speciale tekendruppels of tekenbanden.
 • Controleer de huid van je hond regelmatig op teken.
 • Heeft je hond een teek? Verwijder deze met een speciale tekenhaak of tekentang.

Koop online bij Pharmapets

Geef die vervelende vlooien en teken geen kans!  In ons assortiment vind je vlooienkammen, vlooiendruppels, vlooienbanden, tekentangen, tekendruppels,… Kortom alles om ervoor te zorgen dat je hond geen last hoeft te hebben van vlooien of teken. In enkele muisklikken plaats je je bestelling. Heb je nog vragen? Onze experts staan voor je klaar met advies.