Oorverzorging

Voor de verzorging van de oren van je hond gebruik je best een oorreiniger. De functie van oorreinigers is allereerst de oren van je viervoeter reinigen maar ook ontstekingen voorkomen en jeuk remmen. Overtollig oorsmeer kan ook makkelijk verwijderd worden met de juiste oorreiniger. Vooral honden met afhangende lange oren hebben meer kans op oorontstekingen, dus hou de oortjes goed in de gaten! 

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Frequently asked questions

Hoe vaak moet ik de oren van mijn schoonmaken?

Hoe frequent je de oren van je hond moet schoonmaken hangt af van zijn anatomie. Als je hond staande oren heeft, is het voldoende de oren om de twee weken te reinigen en de zomer en één keer per maand in de winter. Bij hangende oren reinig je ze best elke week in de zomer en om de twee weken in de winter.

Hoe reinig ik de oren van mijn hond?

Om de oren van je hond correct te reinigen gebruik je een oorreiniger voor honden, deze zijn aangepast om het oorsmeer goed te verwijderen zonder te agressief te zijn. Je brengt het product aan door de punt van de fles verticaal in het oorkanaal te houden en het product te injecteren. Masseer het oor langs de buitenkant om het product goed te verdelen. Verwijder vervolgens het oorsmeer en vuiligheden met een doekje.

Waarom moet ik de oren van mijn hond schoonmaken?

Het oorkanaal van je hond vormt een rechte hoek, waarin oorsmeer makkelijk samentroept. Met een slechte ventilatie kunnen infecties hier snel ontstaan. Door regelmatig de oren van je hond schoon te maken met oorreiniger kan je de vorming van oorinfecties vermijden. Bij honden met hangende oren zijn de infecties bij gebrek aan regelmatige zorg nog veel erger.