Senior

Hoewel je het als eigenaar misschien niet graag toegeeft, is het belangrijk te erkennen wanneer je hond ouder begint te worden. Door op tijd over te schakelen op senior voeding, kan je je hond langer gezond... en in topvorm houden.
Onze PharmaPets dierenarts heeft zorgvuldig een assortiment senior hondenvoeding samengesteld dat aan de veranderende noden van je ouder wordend huisdier voldoet. Op latere leeftijd wordt een hond langzaam wat minder actief, en heeft dus minder energierijke voeding nodig. Als je overgewicht geen kans geeft, kan je de gerelateerde gezondheidsproblemen voorkomen.
Naast energiegehalte zijn er nog andere verschillen tussen senior en adult hondenvoeding. De gewrichten van oudere honden beginnen af te zwakken en kunnen ondersteunende voeding goed gebruiken. Deze voeding bevat ook minder hoge concentraties van voedingsstoffen waar je oudere hond minder goed tegen kan, zoals bijvoorbeeld zout. Deze recepten zijn ook ontwikkeld om de darmflora en spijsvertering van je hond wat beter te ondersteunen.

Lees meer
Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 105

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 105

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Aangepaste voeding voor oudere honden houdt hen in goede conditie. Bij Pharmapets koop je online senior hondenvoer van de betere kwaliteitsmerken.

Senior voeding, de juiste voeding voor je oudere hond

Vanaf de leeftijd van 7 à 8 jaar kies je best voor senior hondenvoer. Wanneer je hond een dagje ouder wordt, is het verstandig om zijn voeding aanpassen. Zijn behoeften op gebied van voeding zijn immers veranderd:

  • Je hond is wat minder actief en heeft daarom minder calorieën nodig. Aangepaste voeding voorkomt overgewicht.
  • De gewrichten van je hond worden kwetsbaarder en kunnen extra ondersteuning gebruiken.
  • Je hond heeft meer risico op nierklachten. Daarom bevat senior hondenvoer minder fosfor en zout.
  • De darmflora van je hond kan extra stimulatie goed gebruiken. Meer vezels zorgen voor een gezonde darmflora.

De selectie senior hondenvoer bij Pharmapets

Een goed uitgebalanceerde voeding is een absolute must voor de senior hond. Dankzij het juiste hondenvoer kan je nog lang genieten van het fijne gezelschap van je trouwe viervoeter.

Pharmapets selecteerde voor je hond het beste senior hondenvoer. Ons senior hondenvoer voldoet aan de volgende vereisten:

  • minder vet, fosfor, eiwitten en calorieën
  • meer vezels
  • mineralen die de ouder wordende gewrichten ondersteunen
  • licht verteerbaar
  • perfect gebalanceerd

Waarom bij Pharmapets bestellen?

Aan je deur geleverd

Je kan in enkele klikken je bestelling plaatsen, wij zorgen voor de rest. Vanaf €39 is de levering zelfs gratis.

Nuttige tips

Als je wilt blijven we in contact en geven we regelmatig specifieke tips om je huisdier in topvorm te houden.

Alles voor uw dier

Een gelukkig huisdier, daar doen we het voor.

Ander voer?

Bent u op zoek naar ander hondenvoer? Kijk dan eens op ons overzicht van alle hondenvoer .

Frequently asked questions

Wanneer schakel ik best over naar hondenvoeding voor senior honden?

Honden van middelgrote rassen worden als senior honden beschouwd vanaf 8 jaar, honden van grote tot heel grote rassen worden al vanaf 6 jaar als senior gezien. Met ouder worden zal de eetlust van je hond minderen, net als zijn energiebehoeften. Rond deze leeftijd schakel je dus beter over op hondenvoeding voor senior honden. Deze voeding zal perfect aansluiten bij de behoeften van je hond op dit moment.

Wat is het verschil tussen hondenvoer voor volwassen en senior honden?

Hondenvoeding voor senior honden voldoet aan de voedingsbehoeften van honden van 7 jaar en ouder. In deze levensfase is het mogelijk dat je hond te maken krijgt met diabetes, nierfalen of een verstoorde spijsvertering. Hondenvoeding voor senior honden is rijk aan omega 3 en kwalitatief vlees. Bepaalde formules bevatten L-carnitine om het organisme te helpen de vetten correct te verbranden.

Waarom geef ik best senior hondenvoeding aan mijn oudere hond?

Met ouder worden zal je hond niet meer dezelfde eetlust hebben, geef je hond de voeding de zijn vitaliteit en mobiliteit garandeert. Senior hondenvoeding is rijker aan voedingsstoffen en mineralen. Deze voeding is samengesteld met kwalitatieve zalm of vlees zoals lam, dit helpt het immuunsysteem van je hond aan te sterken en cardiovasculaire aandoeningen te vermijden.