Oogverzorging

Vergeet ook niet de ogen en oren van uw kat regelmatig te verzorgen. Een oogreiniger kan gebruikt worden voor het proper maken van oogleden en traanstrepen. Ogen en oren worden bij katten en honden vaak vergeten. Let erop dat u voor uw huisdier aangepaste producten koopt.

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Frequently asked questions

Hoe reinig ik de lopende ogen van mijn kat?

In eerste instantie reinig je de ogen van je kat met fysiologisch water en droog je ze met een steriel kompres. Als je kat blijft last hebben van lopende ogen kunnen oogdruppels helpen. Breng twee tot drie keer per week 1 à 2 druppels aan om het ongemak op te lossen.

Wat moet ik doen als mijn kat vuile ogen heeft?

Verwijder eventuele korstjes van de ooghoek met een kompres of wattenschijfje. Gebruik vooral geen wattenstaafje om zeker de ogen niet te beschadigen. Drenk een proper kompres of wattenschijfje in fysiologisch water en reinig voorzichtig de interne ooghoek. Let erop dat de ogen van je kat dicht zijn.

Wat gebruik ik best om de ogen van mijn kat te reinigen?

Een oppervlakkige reiniging van de ogen doe je met fysiologisch water. Daarnaast bestaan er verscheidene producten, afhankelijk van waarom je ze nodig hebt. Vloeibare producten zoals oogdruppels of oplossingen die worden aangebracht op open ogen, of zalf of crème die voorzichtig gemasseerd moet worden op gesloten ogen.