Oorverzorging

Vergeet ook niet de ogen en oren van uw kat regelmatig te verzorgen. Een oorreiniger wordt gebruikt bij te veel oorsmeer of de aanwezigheid van ontstekingsmateriaal in de uitwendige gehoorgang. Gebruik het product volgens de gebruiksaanwijzing en ga naar een dierenarts als u de indruk heeft dat het dier pijn heeft.  Ogen en oren worden bij katten en honden vaak vergeten. Let erop dat u voor uw huisdier aangepaste producten koopt.

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Frequently asked questions

Wanneer moet ik de oren van mijn kat reinigen?

De oren van je kat moeten regelmatig gereinigd worden, vooral als je vuiligheid kan zien. Gebruik een oorreiniger voor katten om de twee à drie weken om een infectie of andere aandoening aan het oor te vermeiden. Door de oren van je kat regelmatig te verzorgen ben je zeker van een ideale hygiëne en kan je infecties of ergere aandoeningen uitsluiten.

Hoe reinig ik de oren van mijn kat?

Verzeker je ervan dat je kat niet bang of stressvol is als je de oren van je kat wilt reinigen. Je kan je kat helpen ontspannen met een spel of snoepje. Gebruik een oorreiniger voor katten en een zacht doekje om de oorschelp proper te maken door zachtjes te masseren. Gebruik vervolgens een droog doekje om de oorschelp te drogen.

Welke aandoeningen kan mijn kat aan de oren krijgen?

Verschillende aandoeningen kunnen zich ontwikkelen in de drie gedeelten van het oor van de kat. de meest voorkomende is een oorontsteking een pijnlijke ontsteking die makkelijk vast te stellen is. Oormijten en een othematoom of bloedoor komen ook redelijk vaak voor. Om aandoeningen aan de oren te vermijden kan je best regelmatig de oren van je kat reinigen en in geval van twijfel je dierenarts contacteren.