Gewicht

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Overtollige kilo’s

Als je kat te zwaar is geworden is het belangrijk snel te reageren om aandoeningen als obesitas, nierproblemen of hartproblemen te vermijden. Pharmapets heeft een gamma samengesteld met Light kattenvoeding om je kat snel weer op gewicht te brengen. Merken als Royal Canin, Hill’s, Specific en Sanimed hebben de juiste voeding voor een gecontroleerd gewichtsverlies. Wij bieden de beste prijs/kwaliteit verhouding zodat je zorgeloos voeding kan kopen voor een kat met neiging tot overgewicht, of een gesteriliseerde kat.

Gezond vermageren

Deze voeding bevat met zorg uitgekozen granen, koolhydraten en premium eiwitten van onder andere kalkoen, kip of vis. Deze voeding werd vooral ontwikkeld voor rassen die neigen tot gewichtstoename, zoals de Perzische kat of de Britse korthaar. Deze volledige voeding is ontwikkeld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van alle katten zonder gewichtstoename en om te helpen met aandoeningen als obesitas, spijsverteringsproblemen en struvietstenen. Zo blijft je kat gezond en beschikt ze over alle essentiële voedingsstoffen: vitamine A, C, D en E, calcium, kalium, magnesium, omega 3 en 6 en fosfor.

Waarom bij Pharmapets bestellen?

Aan je deur geleverd

Je kan in enkele klikken je bestelling plaatsen, wij zorgen voor de rest. Vanaf €39 is de levering zelfs gratis.

Nuttige tips

Als je wilt blijven we in contact en geven we regelmatig specifieke tips om je huisdier in topvorm te houden.

Alles voor uw dier

Een gelukkig huisdier, daar doen we het voor.

Frequently asked questions

Wat is het normale gewicht van een kat?

Het ideale gewicht van een kat hangt af van het ras. 4kg zou onvoldoende zijn voor een kat van een groot ras maar te veel voor een kat van een klein ras. Een “normaal” gewicht voor een kat van een Europees type. In geval van overgewicht kan een dierenarts aanraden over te schakelen op light kattenvoeding.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van een kat met obesitas?

Bij een kat kan obesitas negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid en mobiliteit: diabetis, arthrose, manken, infecties aan de urinewegen, verhoogd risico op complicaties in geval van verdoving en chirurgische ingrepen, hypertensie, … Een dierenarts kan adviseren over te schakelen op light kattenvoeding in het kader van een plan om je kat gewicht te doen verliezen.

Hoe help ik mijn kat vermageren?

Je zal een goed uitgewerkt plan nodig hebben. Light kattenvoeding is een goed begin (met advies van een dierenarts). Geef je kat nog een gedeelte natvoer, dat een hoger gehalte aan water heeft. Vermijd restjes en snoepjes. Vraag raad aan je dierenarts om je ervan te verzekeren dat je kat geen andere gezondheidsproblemen heeft.