Senior

Wanneer je kat wat ouder begint te worden, is het belangrijk op tijd over te schakelen op seniorvoeding voor katten. Zo blijft je kat in topvorm....
Een kat op leeftijd zal wat meer tijd in een zonnig plekje spenderen en wat minder vaak spelen. Een verlaagde activiteit in combinatie met een vertragend metabolisme betekent dat je kat minder energierijke voeding nodig heeft. Met aangepaste voeding vermijd je dat je kat verzwaart. Één kilo te veel voor een kat is namelijk een veel groter probleem dan bij een mens.
Seniorvoeding  voor katten bevat bestanddelen die actief de gewrichten en het kraakbeen ondersteunen. Zo blijft jouw senior met gemak de krabpaal beklimmen. Deze voeding bevat ook lagere concentraties aan voedingsstoffen die een oudere kat wat minder goed kan verteren.
Onze PharmaPets dierenartsen kozen met zorg de beste voeding op de markt uit. In dit ruime assortiment vind je vast iets dat jouw kat lekker vindt. En jij bent gerust dat voeding aan alle noden van je kat voldoet.

Lees meer
Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wanneer je kleine tijger uitgegroeid is tot een echte senior kat, dan wordt het tijd om voor aangepast senior kattenvoer te kiezen. Vanaf de leeftijd van acht jaar ondersteun je je kat het beste met senior kattenvoer. In deze leeftijdsfase heeft je kat immers specifieke behoeftes en noden op vlak van voeding. Om ervoor te zorgen dat je kat lang en gezond leeft, kies je voor aangepast senior kattenvoer.

Wat is senior kattenvoer?

Senior kattenvoer is voeding die is aangepast aan oudere katten:

  • Een senior kat is minder actief en slaapt meer. Senior voeding heeft een aangepast caloriegehalte.
  • De spijsvertering van een oudere kat verloopt wat moeizamer. Daarom is senior kattenvoer licht verteerbaar.
  • Senior kattenvoer is verrijkt met de vitamines en mineralen die jouw oudere kat nodig heeft.

Hoe verzorg ik mijn oudere kat?

Aangepaste seniorvoeding ondersteunt je senior kat en zorgt ervoor dat je huisdier zorgeloos ouder wordt. We geven nog enkele andere tips:

  • Ga één à twee keer per jaar naar de dierenarts voor een gezondheidscontrole.
  • Overvoer je kat niet. Overgewicht is niet gezond, zeker niet voor oudere katten.
  • Help de spijsvertering van je kat door meerdere kleine porties senior kattenvoer per dag aan te bieden. Alle voeding in één keer kan de spijsvertering van je kat overbelasten.
  • Oudere katten hebben sneller gebitsproblemen. Poets regelmatig de tanden van je kat.

Waarom bij Pharmapets bestellen?

Kwaliteit primeert

Wij gaan voor hoge kwaliteit en verkopen enkel merken waar we 100% achter staan.

Persoonlijke hulplijn

Heb je vragen over de voeding van je hond? Onze dierenarts geeft met plezier persoonlijk advies. Contacteer ons hier.

Alles voor uw dier

Een gelukkig huisdier, daar doen we het voor.

Frequently asked questions

Wanneer moet ik overschakelen naar kattenvoeding voor senior katten?

Vanaf 7 jaar kan een kat als senior beschouwd worden. Dit wilt niet zeggen dat je kat al heel oud is, maar hij heeft niet langer dezelfde voedingsbehoeften als een kitten of jonge kat. Je kat neemt minder energie op via zijn voeding, omdat hij vaal minder actief is. Met aangepaste voeding voor senior katten neemt je kat toch nog alle nodige voedingsstoffen of voor zijn gezondheid.

Wat is het verschil tussen kattenvoer voor volwassen of senior katten?

Kattenvoeding voor senior katten is aangepast voor katten ouder dan 7 jaar, of katten met kleine gezondheidsproblemen. Deze voeding is rijk aan voedingsstoffen als probiotica, vetzuren, mineralen, koolhydraten, proteïne, … Zou behoudt je kat een evenwichtig dieet. Als je kat jonger is dan 7 jaar kan je hem gewoon kattenvoeding voor volwassen katten geven.

Waarom verandert de voeding van mijn kat met zijn leeftijd?

Afhankelijk van zijn levensfase heeft je kat andere voeding nodig. Een kitten heeft nood aan veel energie om goed te groeien en veel te kunnen spelen. Een volwassen kat heeft minder calorieën nodig. Oudere katten schakelen over op voeding voor seniors. Deze voeding bevat alle nodige voedingsstoffen om je kat gezond te houden.