Senior

Wanneer je kat wat ouder begint te worden, is het belangrijk op tijd over te schakelen op seniorvoeding voor katten. Zo blijft je kat in topvorm....
Een kat op leeftijd zal wat meer tijd in een zonnig plekje spenderen en wat minder vaak spelen. Een verlaagde activiteit in combinatie met een vertragend metabolisme betekent dat je kat minder energierijke voeding nodig heeft. Met aangepaste voeding vermijd je dat je kat verzwaart. Één kilo te veel voor een kat is namelijk een veel groter probleem dan bij een mens.
Seniorvoeding  voor katten bevat bestanddelen die actief de gewrichten en het kraakbeen ondersteunen. Zo blijft jouw senior met gemak de krabpaal beklimmen. Deze voeding bevat ook lagere concentraties aan voedingsstoffen die een oudere kat wat minder goed kan verteren.
Onze PharmaPets dierenartsen kozen met zorg de beste voeding op de markt uit. In dit ruime assortiment vind je vast iets dat jouw kat lekker vindt. En jij bent gerust dat voeding aan alle noden van je kat voldoet.

Lees meer
Bezig met laden...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wanneer je kleine tijger uitgegroeid is tot een echte senior kat, dan wordt het tijd om voor aangepast senior kattenvoer te kiezen. Vanaf de leeftijd van acht jaar ondersteun je je kat het beste met senior kattenvoer. In deze leeftijdsfase heeft je kat immers specifieke behoeftes en noden op vlak van voeding. Om ervoor te zorgen dat je kat lang en gezond leeft, kies je voor aangepast senior kattenvoer.

Wat is senior kattenvoer?

Senior kattenvoer is voeding die is aangepast aan oudere katten:

  • Een senior kat is minder actief en slaapt meer. Senior voeding heeft een aangepast caloriegehalte.
  • De spijsvertering van een oudere kat verloopt wat moeizamer. Daarom is senior kattenvoer licht verteerbaar.
  • Senior kattenvoer is verrijkt met de vitamines en mineralen die jouw oudere kat nodig heeft.

Hoe verzorg ik mijn oudere kat?

Aangepaste seniorvoeding ondersteunt je senior kat en zorgt ervoor dat je huisdier zorgeloos ouder wordt. We geven nog enkele andere tips:

  • Ga één à twee keer per jaar naar de dierenarts voor een gezondheidscontrole.
  • Overvoer je kat niet. Overgewicht is niet gezond, zeker niet voor oudere katten.
  • Help de spijsvertering van je kat door meerdere kleine porties senior kattenvoer per dag aan te bieden. Alle voeding in één keer kan de spijsvertering van je kat overbelasten.
  • Oudere katten hebben sneller gebitsproblemen. Poets regelmatig de tanden van je kat.

Waarom bij Pharmapets bestellen?

Kwaliteit primeert

Wij gaan voor hoge kwaliteit en verkopen enkel merken waar we 100% achter staan.

Persoonlijke hulplijn

Heb je vragen over de voeding van je hond? Onze dierenarts geeft met plezier persoonlijk advies. Contacteer ons hier.

Alles voor uw dier

Een gelukkig huisdier, daar doen we het voor.