Zet je tanden erin.

Gebitsverzorging bij je hond of kat, een belangrijk aandachtspunt. Iedere dierenarts is het erover eens dat de tanden poetsen van je hond dé belangrijkste manier is om tandplak en tandsteen tegen te gaan. Overmatig tandplak en tandsteen kunnen tandvleesontstekingen geven en veel pijn bij je diertje veroorzaken. Een ander voordeel is dat uw viervoeter minder last zal hebben van een stinkende adem. Poetsen dus is de boodschap. Wat heb je hiervoor nodig? We overlopen het hieronder voor hond & kat.

 

Sterke tanden, gezonde hond.

Je begint best zo vroeg mogelijk met poetsen d.w.z. op puppyleeftijd. Geleidelijke gewenning aan de tandenborstel en tandpasta werkt het best. Eerst de lip voorzichtig optillen en beginnen met zachte, voorzichtige bewegingen telkens wat langer. Beloon je hond met je stem bij iedere positieve reactie. Volwassen honden kunnen ook nog starten met tanden poetsen, met het nodige geduld en training lukt dit zeker.

Maak gebruik van een een speciale hondentandenborstel en hondentandpasta. Tandpasta speciaal voor honden gemaakt bevat meestal een lekker smaakje zoals kip of rund en mogen ingeslikt worden. Wij hebben ook gebitsverzorgingssets waar een vingerborstel bijzit, naargelang uw voorkeur van poetsen. 

Andere Tips:

  • Onze kauwstrips zijn lekker én efficient tegen tandplakvorming.
  • U kan eveneens uw hondenvoer aanpassen, diverse merken hebben een specifiek gamma voer dat speciaal ontwikkeld om de gezondheid van het hondengebit te garanderen zoals Hill's T/D of Royal Canin Dental &...
  • Wij hebben supplementen in de vorm van poeder of vloeistof voorradig die het gebit van uw hond reinigen, antibacterieel werken én zorgen voor een frisse mondgeur.
  • Tot slot: Poets nooit de tanden van je hond met je eigen tandpasta! Gebruik speciaal ontwikkelde tandenborstels en tandpasta voor honden.

Onze toppers voor hond.


Sterke tanden, gezonde kat.

De gezondheid van de tanden heeft een grote invloed op de algemene gezondheid van je kat. Een gebrekkige mondhygiëne kan namelijk leiden tot ophoping van bacteriën en tandplak. Als je kat last krijgt van tandpijn en ontstoken tandvlees zal ze minder eten waardoor de algemene gezondheid van je kat achteruit kan gaan. Beter voorkomen dan genezen dus.

Je kan de tanden van je kat zelf poetsen met tandpasta en een tandenborstel. Gebruik hiervoor niet je eigen tandpasta. Als je kat na een gewenningsperiode nog steeds moeilijk zijn tanden laat poetsen, kan gespecialiseerde voeding helpen. Onze voeding voor de tandhygiëne gaat de vorming van tandplak en tandsteen tegen.

 

Onze toppers voor kat.

/* */