SPECIFIC
Specific voeding voor hond en kat.

Specific is het merk van honden- en kattenvoeding van Dechra  Veterinary Products. Met meer dan 150 jaar ervaring in de dierengeneeskunde produceert Specific voeding voor het ondersteunen en herstellen van de gezondheid van honden en katten .

Dankzij een grote expertise en het mee ontwikkelen van wetenschappelijke inzichten in diergeneeskunde, levert Specific kwaliteit voor elke hond of kat. Hun brede assortiment bevat voeding voor elke dag, van puppy of kitten naar hun volwassen leven en de oudere dag. Daarnaast is er ook een ruim aanbod medische voeding voor alle veelvoorkomende aandoeningen.

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 128

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 128

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
De ingrediënten. Basis van de kwaliteit.
Vis als belangrijkste ingrediënt.

Omega 3 uit visolie helpt de gezondheid van huid en vacht, werken tegen ontstekingen en versterken het immuunsysteem. Viseiwitten zijn licht verteerbaar en hebben een laag gehalte aan verzadigde vetzuren. Bovendien is vis een erg nuttige bron van mineralen. Daarom neemt vis vooral bij de medische recepten  een centrale plaats in.

Antarctische krill als duurzame voedingsbron.

Het type omega 3 in krill is nog makkelijker op te nemen. Daarnaast is krill een bron van antioxidanten. Krill is een sterk gecontroleerde en duurzame voedselbron. Dankzij de snelle voortplanting en de strenge controle op gevangen hoeveelheden, kan het krillbestand zich goed herstellen.

Zalm uit duurzame kwekerijen is een belangrijk ingrediënt in Specific dierenvoeding.Zalm uit duurzame kwekerijen is een belangrijk ingrediënt in Specific dierenvoeding.
Medische voeding voor elke situatie. De specialisatie van Specific.

Bij Specific vind je de juiste voeding voor elk medisch probleem. Herstel na een ingreep, tijdelijk probleem of levenslange aandoening. Zowel voor hond en kat is aan alle veelvoorkomende gezondheidsproblemen gedacht.

Honden en katten met gezondheidsproblemen kunnen soms hun eetlust verliezen. Daarom voorziet Specific zo veel mogelijk natvoeding naast de typische medische droogvoeding. Zo kan je de eetlust van je huisdier aanwakkeren zodat hij of zij zo snel mogelijk aansterkt.

Dankzij de rijke en steeds evoluerende wetenschappelijke kennis waar Specific gebruik van maakt, heeft onze dierenarts veel vertrouwen in de hoge kwaliteit van hun dieetvoeding.

Dieetvoeding kat
Dagelijkse voeding. Hoogstaande kwaliteit voor gezonde honden en katten.

Specific wilt niet enkel dieren met een gezondheidsprobleem zo gezond mogelijk maken. Zij willen ook de algemene gezondheid en levenskwaliteit van gezonde honden en katten versterken. Dit kan enkel door middel van kwalitatieve voeding voor elke dag

Voor jouw gezonde puppy of kitten kan je bij Specific terecht voor heerlijke standaardvoeding. Eens je huisdier op Specific voeding staat, ben je gerust voor elke levensfase. Want ook voor volwassen of senior huisdieren is er een ruim aanbod.

Heb je een moeilijke eter in huis? Geen nood, voor elke levensfase is er zowel droogvoer als natvoer beschikbaar. Zo kan je het eten van je huisdier bereiden zoals hij of zij het liefst heeft.

Duurzaamheid: investeringen voor een betere toekomst.

Welke investeringen doen ze zoal?

  • Ze hebben hun jaarlijks plastic verbruik verminderd met 42 ton.
  • Het biologisch droogvoer wordt verkocht in recycleerbare verpakking. Vanaf 2023 zal alle verpakking recycleerbaar zijn.
  • De vis is afkomstig van duurzame visserij en gecertifieerde duurzame kwekerijen.
  • Het karton voor de dozen is gecertifieerd door de Forest Stewardship Council (FSC).
  • Een deel van hun winst gaat naar de Ocean Cleanup om de vervuiling van de oceaan te helpen opruimen.
Biologische voeding voor hond of kat.
Biologische voeding voor honden en katten van Specific.Biologische voeding voor honden en katten van Specific.

Voor Specific is duurzaamheid heel belangrijk, zoals bewezen wordt door hun 'Circle of Good'-filosofie. Dit Organic Diet maakt daar deel van uit.

De ingrediënten van alle Specific recepten worden op zo'n duurzaam mogelijke manier gevangen of gekweekt. Voor de biologische lijn zijn bovendien minstens 95% van de gebruikte ingrediënten afkomstig van gecertifieerde biologische bronnen. De zakken van het bio-aanbod zijn de eersten van het Specific gamma die recycleerbaar zijn. 

De voeding van je huisdier hoeft niet tegenstrijdig te zijn met jouw prioriteiten. Met deze voeding ben je gerust dat je hond of kat alle nodige voedingsstoffen krijgt, zonder een enorme impact te hebben op het milieu. 

Biologische kattenvoeding