Adult

Eens je puppy volgroeid is, is het tijd om over te schakelen op hondenvoeding voor volwassen honden. Een volwassen hond heeft... namelijk minder behoefte aan energierijke voeding dan een puppy.
Adult hondenvoer is toegespitst op de behoeften van volwassen honden. De voeding helpt het gewicht van je hond op pijl te houden. Deze voeding bevat ook de juiste voedingsstoffen om de spieren en gewrichten goed te ondersteunen. Dit draagt bij aan de levenskwaliteit van je hond. De juiste voeding geven kan eventuele gezondheidsproblemen voorkomen of beperken.
In het PharmaPets assortiment heb je ruime keuze uit verschillende soorten voeding. Je kan kiezen tussen droge korrels of natvoer, en tussen verschillende smaken als kip, lam of zelfs vis.

Lees meer
Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 305

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 305

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Je hond is volwassen, tijd voor adult hondeneten

Wanneer je hond volwassen is, kan je hem niet langer puppy voeding of junior hondenvoeding geven. Dan wordt het tijd om over te schakelen op adult hondeneten. Adult hondeneten koop je online bij Pharmapets. Hondeneten adult is specifieke voeding voor je volwassen hond. Zo geef je je huisdier de voedingsstoffen die hij nodig heeft.

Wanneer je moet overstappen op adult hondenvoeding hangt af van het ras en de grootte van je hond. Elke hond is ook anders. We geven je enkele richtlijnen, opgesteld door Royal Canin. Vraag bij twijfel advies aan je dierenarts of aan de experts van Pharmapets.

  • Kleine rassen (volwassen gewicht van 1 tot 10 kg): vanaf 10 maanden
  • Middelgrote rassen (gewicht van 11 tot 25 kg): vanaf 12 maanden
  • Grote rassen (gewicht van 26 tot 44 kg): vanaf 15 maanden

Waarom kiezen voor adult hondeneten?

Adult hondeneten is speciaal ontwikkeld voor volwassen honden. Dit hondenvoer is qua samenstelling perfect afgestemd op de energiebehoefte van je hond. Een volwassen hond verbruikt immers minder energie dan een puppy. Voeding voor puppy’s bevat vooral voedingsstoffen die hen helpen om goed te groeien. Een volwassen hond daarentegen heeft voedingsstoffen nodig die hem helpen om zijn spieren en gewrichten goed te onderhouden. Zo blijft je hond lang gezond en vitaal.

Verschillende soorten hondeneten voor volwassen honden

  • Pharmapets biedt droogvoer en natvoer aan.
  • Je kan bij Pharmapets kiezen uit verschillende smaken. Sommige honden zijn gek op kip, andere op lam. Je kan in onze webshop selecteren op smaak zodat je snel en gemakkelijk het favoriete eten vindt voor je hond.
  • Pharmapets kiest voluit voor kwaliteit. Daarom verkopen we enkel gerenommeerde merken zoals Hill's , en Eukanuba .
  • Heeft je volwassen hond gezondheidsproblemen? Kies dan voor de gespecialiseerde dieetvoeding in ons gamma. Selecteer het gezondheidsprobleem van je hond in ons keuzemenu en je komt meteen te weten welke adult hondenvoeding jouw hond ondersteunt.
  • Een chihuahua is geen Labrador. Elk hondenras heeft zijn eigen noden op vlak van voeding. Bij Pharmapets kan je adult hondeneten online bestellen, specifiek voor elk ras.

Hoe stap je over op adult hondeneten?

  • Schakel niet plots over op adult hondeneten. Dit kan de spijsvertering van je hond in de war brengen.
  • Schakel geleidelijk aan over. Vervang eerst één vierde van de voeding die je hond gewend is door adult hondeneten. Wanneer je hond dit gewend is en hij goed reageert, bouw je verder op. Neem rustig de tijd.

Waarom bij Pharmapets bestellen?

Kwaliteit primeert

Wij gaan voor hoge kwaliteit en verkopen enkel merken waar we 100% achter staan

Persoonlijke hulplijn

Heb je vragen over de voeding van je hond? Onze dierenarts geeft met plezier persoonlijk advies. Contacteer ons hier.

Alles voor uw dier

Een gelukkig huisdier, daar doen we het voor.

Ander voer?

Bent u op zoek naar ander hondenvoer? Kijk dan eens op ons overzicht van alle hondenvoer .

Frequently asked questions

Wanneer schakel ik best over naar hondenvoer voor volwassen honden?

Naarmate je puppy groter wordt, rijst de vraag wanneer je nu moet overschakelen naar hondenvoeding voor volwassen honden. Te vroeg overschakelen kan eventueel leiden tot gezondheidsproblemen bij je puppy. Het beste moment om volwassen hondenvoeding te introduceren hangt af van het ras van je puppy; tussen 9 en 12 maanden voor kleine rassen, tussen 12 en 15 maanden voor middelgrote tot grote rassen, tussen 18 en 24 maanden voor de heel grote rassen.

Hoe kies je de juiste voeding voor jachthonden?

Het is belangrijk je jachthond de juiste voeding te geven. Het activiteitsniveau van je hond bepaald de hoeveelheid vetten en proteïne je hond nodig heeft. Daarnaast moet je rekening houden met het ras, de leeftijd en eventuele allergieën van je hond. Geef bij voorkeur hondenvoeding dat rijk is aan vlees en arm aan granen.

Welk merk hondenvoeding kies ik voor mijn hond?

De voeding van je hond is een belangrijke keuze. Er is een ruim aanbod aan merken beschikbaar. Bij Pharmapets heb je de keuze uit verscheidene kwalitatieve merken, geselecteerd om het beste te bieden aan je hond en aangeraden door dierenartsen. Het belangrijkste is een type voeding te kiezen die past bij de noden van je hond; grootte, leeftijd, allergie,…