Stress

Bezig met laden...
Blog menu

Waarom krabt mijn kat alles kapot?

Katten krabben om verschillende redenen. Allereerst om hun geur te verspreiden, daarnaast om stress tegen te gaan. Als laatste krabben ze ook omdat ze het leuk vinden.

2 juni 2023

Waarom katten een krabpaal nodig hebben

De kat krabt de krullen van de trap. Of liever : van de krabpaal! Dat katten houden van krabpalen, daar bestaat geen twijfel over. Hou je je kat graag gelukkig, haal dan als de bliksem een krabpaal in huis en ze zal je eeuwig dankbaar zijn. Maar wat is er zo speciaal aan zo'n paal? Welk nut kan zo'n ding hebben, behalve dat het heel wat plaats in de zitkamer inneemt? Laat onze dierenarts jou in dit artikel overtuigen van de voordelen van een krabpaal voor je kat!

14 juli 2022

Hoe komt mijn kat stressvrij de feestdagen door?

De feestdagen komen eraan, het moment waarop baasjes steevast met dezelfde vraag komen: hoe kan ik mijn kat helpen tijdens de drukte van de feestdagen? Rond de kerst- en Nieuwjaars periode is er namelijk extra drukte in huis, de routine verloopt anders, en dan is er nog het vuurwerk…

11 juli 2022

Welk kattenferomoon moet ik kiezen ?

Feromonen zijn geuren die katten oppikken en uitzenden om te communiceren. Je kunt feromoonsprays of -verstuivers gebruiken om het gedrag van je kat te verbeteren: stress bij het reizen, verhuizen, nieuwe aankomst, enz. Een van de gebruikte feromonen is de geur die katten uitzenden wanneer ze bevallen van hun kittens. Deze geur stelt katten gerust, zelfs als ze volwassen zijn.

15 mei 2021

Mijn kat is gestrest, wat moet ik doen?

Een gestreste kat kan verschillende ziekten ontwikkelen, zoals urinewegaandoeningen en infectieziekten. Om de stress bij jouw kat te verminderen, kan je zijn maaltijden verbeteren met stressverlagende medicinale brokken, zijn waterinname verhogen, meer met hem spelen of speciale sprays in jouw huis gebruiken om hem zijn rust terug te geven.

12 mei 2021