Ogen en oren

Bezig met laden...
Blog menu

Mijn kat trekt haar hoofd weg als ik bij haar oren aai, wat is er aan de hand?

Pijn aan de oren kan een symptoom van verschillende ziektebeelden zijn, daarbij hoort onder andere een oorontsteking. Verzorg de oren van je kat regelmatig om oorontstekingen te vermijden. Mijn advies is om een wekelijkse reinigingsbeurt in te plannen.

6 oktober 2023

Hoe kan ik een oorontsteking bij mijn kat voorkomen?

De reden voor een oorontsteking bij je kat is vaak een mijt, schimmel of bacterie, een allergie of een vreemd voorwerp in het oor. Ons advies is om preventief de oren proper en droog houden, en regelmatig te reinigen met de juiste oorreiniger als onderdeel van de basishygiëne.

20 maart 2023

Hoe kan cataract bij katten worden behandeld ?

Cataract is een oogziekte die zowel mensen als dieren (honden, katten, paarden, enz.) treft. Aanvankelijk kunnen katten nog goed zien, maar daarna wordt hun kristallijne lens steeds ondoorzichtiger. Het risico is totale blindheid van het oog of de ogen, en dit is onomkeerbaar. Gelukkig zijn er behandelingen die het verlies van het gezichtsvermogen kunnen vertragen en zelfs volledig kunnen herstellen.

16 mei 2021

Is een ultrasoon kattenafweermiddel gevaarlijk voor katten ?

Ultrageluid is niet gevaarlijk en wordt vaak gebruikt om dieren te verjagen. Ze zijn zeer effectief tegen knaagdieren, maar kunnen ook gebruikt worden om katten weg te houden uit de tuin of uit een bepaalde kamer in huis. Het voordeel van dit systeem is dat het 100% veilig is: mens en dier riskeren absoluut niets. Voor een optimale doeltreffendheid is het echter belangrijk om de juiste aanpassingen te doen en ze in de te beschermen ruimte te plaatsen.

15 mei 2021

Welke zijn de meest voorkomende oogaandoeningen bij de kat?

Welke oogziekten kunnen uw kat treffen? Ooglid, hoornvlies, netvlies, lens, oogbol: het oog van uw kat is onderhevig aan tal van aandoeningen die de aandacht van een dierenarts vereisen. Zoals conjunctivitis, glaucoom, cataract of netvliesloslating...

14 mei 2021

Zorgen voor de oren van mijn kat?

Het reinigen van de oren van jouw kat is de beste manier om oorontstekingen en ondraaglijke jeuk voor jouw metgezel te voorkomen. Een specifieke reinigingsoplossing is zeer nuttig om de oren van jouw kat te desinfecteren en zo ziekten te voorkomen en hun overdracht naar andere katten te vermijden.

12 mei 2021