Kitten/nieuwe kat

Bezig met laden...
Blog menu

Het droogvoer voor katten is aangepast aan elke levensfase.

Het is essentieel om kattenbrokjes te kiezen die perfect aansluiten bij hun voedingsbehoeften. Kittens en zwangere vrouwtjes hebben bijvoorbeeld verrijkte brokjes nodig, terwijl gecastreerde katten gezond blijven met goed gedoseerd dieetvoer... Senior kattenbrokjes helpen overmatige verkalking, artrose en nierproblemen te voorkomen.

20 mei 2021

Welke naam geef ik aan mijn kat ?

Er zijn verschillende bronnen beschikbaar om uit te zoeken hoe je een kat moet noemen. De naam die je kiest kan afhangen van de smaak van de eigenaar, maar ook van de kenmerken van het dier, zoals de kleur van zijn vacht of zijn belangrijkste karaktereigenschap. Ons advies is om je kat een naam te geven die bij voorkeur kort en in hoge tonen is, zodat hij gemakkelijk herkend kan worden.

16 mei 2021

Hoe zorg je voor een kitten dat door zijn moeder is achtergelaten ?

Een kitten dat door zijn moeder is achtergelaten, is erg kwetsbaar en heeft aandachtige zorg nodig. Ons advies is om een nauwkeurige routine aan te nemen die in haar vitale behoeften voorziet. We raden aan om het kitten 4 tot 6 keer per dag te voeden met een flesje kittenmelk. Je moet ook de plaats van de moeder innemen en twee essentiële dingen doen: het kitten verzorgen en warm houden, vooral in de eerste paar weken.

16 mei 2021

Op welke leeftijd moet een kat gecastreerd worden ?

Castratie van een kat is een verantwoorde handeling die gedefinieerd wordt als het verwijderen van de testikels. De ideale leeftijd voor castratie bij katten is ongeveer 6 of 8 maanden. Bij poezen wordt chirurgische sterilisatie meestal uitgevoerd rond de leeftijd van 6 maanden. Er zijn twee methoden: verwijdering van de eierstokken (ovariectomie) of verwijdering van de eierstokken en baarmoeder (ovariohysterectomie). Castratie en sterilisatie bieden een aantal voordelen.

16 mei 2021

Wat is het beste speelgoed voor een kat ?

Om je te helpen beslissen wat het beste speelgoed voor je kat is, hebben we de beste speelgoedranglijsten verzameld op basis van de meningen van eigenaren. Van printplaten tot vishengels en brokjesdispensers, ons advies is om de behoeften van je kat te leren kennen zodat je het speelgoed kunt kiezen dat het beste bij zijn karakter past.

16 mei 2021

Melktanden bij katten: hoe verzorg je ze ?

Kittens hebben, net als mensenbaby's, in de eerste weken van hun leven melktanden, die daarna plaatsmaken voor blijvende tanden. Tanden, vooral melktanden, zijn kwetsbaar. Voor de algehele gezondheid van je huisdier moeten ze goed worden verzorgd. Ons advies voor het behoud van het melkgebit en het toekomstige gebit van je kat: een aangepast dieet en regelmatige gebitsverzorging.

16 mei 2021

Hoe bereid ik me voor op de komst van een kitten?

Komt er binnenkort een kitten bij je thuis? Om je kitten te helpen zich zo goed mogelijk thuis te voelen, verwelkom het in een rustige omgeving, wees geduldig met het kitten, respecteer zijn territorium, laat het vaccineren tegen coryza, tyfus en leukose en anticipeer op zijn behoeften aan spel, eten of rust.

14 mei 2021

Hoe train ik mijn kitten?

Hoe train je je kitten? Voordat jij er was, was zijn opvoeding voornamelijk de verantwoordelijkheid van zijn moeder... Nu is het jouw beurt. Het enige wat je hoeft te doen om je kitten te helpen een evenwichtige volwassen kat te worden, is een paar eenvoudige trainingstips toepassen.

14 mei 2021

Hoe herken je het geslacht van een kitten?

Het bepalen van het geslacht van een kitten is niet eenvoudig. Soms maken professionals zelfs fouten! Als de afstand tussen de anus (bovenaan) en de urineopening groot is (ongeveer 1,3 cm), is jouw kitten een mannetje. Als je een klein knobbeltje ziet, duidt dit ook op een katertje. Is de afstand tussen anus en urinebuis miniem, dan is jouw kitten een vrouwtje. 

13 mei 2021

Hoe ga ik om met het spenen van mijn kitten?

Het spenen van jouw kitten is een belangrijke stap in zijn leven. Zo helpt je jouw kitten rustig te spenen: vermijd koemelk, voorkom een te abrupt spenen, kies specifiek voedsel voor kittens, vermijd tafelrestjes en andere traktaties, en zorg ervoor dat hij voldoende water krijgt.

12 mei 2021