Puppy/nieuwe hond

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe kies ik een trainingshalsband voor mijn hond?

Veel hondeneigenaars vinden het moeilijk om hun hond te laten gehoorzamen. Om te voorkomen dat je een professional moet inschakelen en om jezelf lange, dure trainings- en gedragssessies te besparen, kan een trainingshalsband de oplossing zijn. Het is een moderne, pijnloze en effectieve manier om jouw huisdier de basisbeginselen van gehoorzaamheid bij te brengen. Ontdek hier hoe je de juiste trainingshalsband kunt kiezen en jouw hond gemakkelijker en sneller een heleboel nieuwe dingen kunt leren.

20 mei 2021

Je puppy goed trainen

Je puppy opvoeden begint al in de eerste maanden van zijn leven... Hoe schattig hij ook is, je kunt niet wachten om hem de regels van de hondenetiquette te leren en hem te trainen! Zindelijkheid, gezelligheid en terugroepen zijn essentieel bij het trainen van honden en puppy's.

20 mei 2021

Ja, je kunt je hond zelf verzorgen.

Het verzorgen van jouw hond is een essentiële hygiënische handeling voor zijn gezondheid en welzijn. De verzorging van jouw hond omvat regelmatige handelingen zoals het borstelen van zijn vacht, het scheren en ook het baden en de shampoo, dat alleen met een specifiek product voor honden moet worden gedaan.

20 mei 2021

Hoe moet ik mijn puppy eten geven ?

Een goede voeding voor je puppy is van cruciaal belang voor zijn toekomstige ontwikkeling en welzijn... Kies voeding die past bij de grootte en leeftijd van je puppy, respecteer zijn eetgewoonten, geef hem zijn maaltijden op vaste tijden, vergeet niet om hem te hydrateren en houd zijn groei in de gaten.

14 mei 2021

Waarom mijn puppy laten vaccineren?

Het vaccineren van jouw puppy beschermt hem tegen de 7 meest voorkomende ernstige ziekten: hondenziekte, hepatitis van Rubarth, parvovirose, hondsdolheid, piroplasmose, leptospirose en kennelhoest. De vaccinaties moeten regelmatig worden herhaald om ervoor te zorgen dat uw hond gedurende zijn hele leven beschermd is.

12 mei 2021

Hoe herken ik erfelijke gebreken bij mijn puppy?

De erfelijke gebreken bij een puppy zijn: Rubarth's hepatitis, canine parvovirus, heupdysplasie, testikelverplaatsing en netvliesatrofie. Deze gebreken worden beschouwd als ernstige ziekten of afwijkingen die de gezondheid van je hond op lange termijn kunnen beïnvloeden. In de meeste gevallen kan de fokker aansprakelijk worden gesteld en ben je gerechtigd tot terugbetaling.

12 mei 2021

Hoe leer je je puppy aan de leiband lopen?

Je puppy aan de leiband leren lopen is niet zo eenvoudig. Laat hem van jongs af aan wennen aan het dragen van een leiband en begin met hem een halsband om te doen, zodat hij vertrouwd raakt met dit contact. Wees geduldig en beloon je puppy voor zijn vooruitgang.

11 mei 2021

Een hondenfokker kiezen: waarop letten?

Een fokker kiezen? Hoe begin je eraan en waarmee moet je rekening houden? Onze dierenarts geeft jou een aantal waardevolle tips!

19 april 2021

Ik wil een puppy kopen. Hoeveel gaat dat me kosten?

Je denkt eraan een puppy te kopen? Ziehier informatie over de kostprijs en terugkerende jaarlijkse kosten.

19 april 2021

Dierenpaspoort, garantiebewijs en stamboomdocumenten van een hond

Welke documenten heb je nodig bij de aankoop van een puppy? Ontdek het antwoord in dit artikel, geschreven door onze dierenarts.

19 april 2021