Droogvoer - honden

Bezig met laden...
Blog menu

Mijn hond wil zijn brokjes niet meer eten, wat kan ik doen?

Mijn advies is om na te gaan of je hond niet teveel snacks krijgt of stress ervaart. Daarnaast is een mogelijke verklaring voor verminderde eetlust dat je hond een kieskeurige eter is. Wij raden de voeding van Prospera Plus aan voor moeilijke eters.

20 april 2023

Hoe maak je de overgang naar nieuwe voeding?

Overschakelen naar nieuwe voeding doe je best geleidelijk aan. Je hond moet hier lichamelijk en mentaal aan kunnen wennen. Honden zijn vaak gevoelig aan verandering, dus kan dit gepaard gaan met stress. Ook diarree is een gekend gevolg. Lees er alles over in deze blog. 

13 juli 2022

Welke voeding is nu eigenlijk het best voor mijn hond?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam weimaraner Ranger op bezoek. Een brok energie met een baasje die veel vragen had over de juiste voeding. 

30 juni 2022

Natvoer, droogvoer of allebei? Wat is beter?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam Buddy, een vrolijke spring-in-het-veld op bezoek. Deze Yorkshire Terriër laat sinds kort zijn voedingsbakje met brokken onaangeroerd staan. Het enige wat hem nog kan bekoren is een vers blikje natte voeding. Maar is enkel dit geven wel verstandig? 

30 juni 2022

Welke voeding geef ik mijn hond na sterilisatie of castratie?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week stond Cavalier King Charles Joyce ingepland voor haar sterilisatie. De operatie verliep prima en terwijl ze rustig wakker werd, overliep ik met haar baasje het lijstje voorzorgen die na de sterilisatie moeten genomen worden. Met op nummer 1: de voeding aanpassen. 

30 juni 2022

Welk hondenvoer past het best bij mijn hond?

Hondenvoer heeft een directe impact op de gezondheid van je huisdier. Maar er zijn zoveel soorten… hoe weet je welk voer geschikt is voor jouw viervoeter? De lijst hieronder, met de meest voorkomende soorten hondenvoeding en hun voor- en nadelen, helpt je alvast op weg!

5 april 2022

Wat is hondeneczeem ?

Hondeneczeem is een veel voorkomende huidaandoening waarbij de huid rood, ontstoken en jeukerig wordt. Eczeem kan worden veroorzaakt door slechte voeding, parasieten of kan genetisch bepaald zijn. Deze huidaandoening kan worden behandeld met zalven op basis van cortison, anti-infectiva en vaak een verandering in het dieet van je hond.

21 mei 2021

Traditionele of medische hondenvoeding ?

Hondenvoer kan conventioneel of medisch zijn. Hondenvoer is er in twee hoofdcategorieën: brokjes, die makkelijk te bewaren zijn en je hond aanmoedigen om te kauwen, en hondenvoer in blik, dat minder voedzaam en moeilijker te bewaren is. Hier zijn een paar tips om je te helpen de juiste keuze te maken.

20 mei 2021

Welke hondenvoerdispenser moet ik kiezen ?

Om de juiste hondenvoerdispenser te kiezen, is ons advies om de dagelijkse behoeften van jouw hond te bepalen: een grote eter of een kleine eter? Ben je langere tijd weg van jouw hond, of alleen op vakantie? Een levendige hond of een echte sloddervos? Elke hond heeft zijn eigen persoonlijkheid en afhankelijk van je levensstijl is de oplossing om de aanschaf van een hondenvoerdispenser aan te passen.

16 mei 2021

Welke graanvrije voeding moet je kiezen voor jouw hond ?

Graanvrije voeding is bijzonder geschikt voor honden die lijden aan voedselintolerantie. Ze worden aanbevolen voor honden die regelmatig last hebben van spijsverteringsproblemen. Bij het kiezen van graanvrije hondenvoeding is het belangrijk om rekening te houden met de morfologie van je huisdier. Het is ook belangrijk om de samenstelling te controleren, zodat je voeding kunt kiezen die geschikt is voor de leeftijd en fysieke activiteit van je hond.

15 mei 2021