Training

Bezig met laden...
Blog menu

Welk speelgoed moet ik kiezen voor mijn hond?

Bij het kiezen van speelgoed hou je best rekening met de grootte van je huisdier. Zo loop je geen risico op verstikking door te klein of te groot speelgoed. Ons advies is om je hond altijd in de gaten te houden tijdens het spelen met touw, pluche dieren, hout... 

7 april 2023

Hoe ga ik om met het bedelgedrag van mijn hond?

Als dierenarts sta ik huisdiereigenaren op verschillende manieren bij. Zo kwamen de baasjes van Spyke, een bruine labrador, niet met een gezondheidsprobleem maar met een gedragsprobleem op consultatie. Sinds de feestdagen heeft Spyke altijd zin in iets lekkers, en staat hij dus bij elk lekker hapje te bedelen…

28 december 2022

Mijn hond bijt spullen kapot uit verveling, hoe los ik dat op?

Wat als je hond al je spullen vernielt? Niet leuk, maar het valt af te leren. Onze dierenarts leert deze baasjes hoe hun border collie Bobby op een goede manier zijn energie kwijt kan. 

27 december 2022

Bedelen en schooien afleren bij je hond

Herken je het? Je wil rustig eten en je hond heeft ineens heel veel aandacht voor jou. Hij gaat blaffen, tegen je opspringen of janken. Je aangename, ontspannen eetmoment van de dag wordt abrupt verstoord. Om ervan af te zijn, geef je je hond gauw iets lekkers. Maar binnen de kortste keren staat hij weer naast je te bedelen. Vind je het ook zo vervelend als je hond blijft schooien om een lekkernij? Ontdek in dit artikel hoe onze dierenarts het aanpakt!

14 juli 2022

Jachthond: hoe kies je een geschikt ras?

De ideale jachthond moet de nodige kwaliteiten bezitten om zijn werk goed te kunnen doen, ongeacht de omgeving. De oplossing is om een ras te kiezen op basis van het wild en de jachtstijl. Een staande jachthond zoals de pointer of de spaniël is ideaal voor het volgen van klein wild. Voor een drijfjacht op wilde zwijnen is het beter om te kiezen voor een Grand Bleu de Gascogne of een Beagle. Elke hond is uniek, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om zijn gedrag buitenshuis te observeren.

16 mei 2021

Hoe loop je met je hond ?

Hardlopen met je hond kan goed zijn voor je gezondheid, maar je kunt het niet improviseren... Canicross is een sport op zich: baas en hond, aan elkaar gekoppeld, leveren een enorme fysieke inspanning. Het is raadzaam om je hond uit te rusten met een schokabsorberend harnas en een riem. De hoeveelheid inspanning moet ook worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van het dier. Als je twijfels hebt, kun je het beste je hond laten nakijken.

16 mei 2021

Welke intelligentiespelletjes voor honden moet ik kiezen ?

Je hond moet spelen. Plezier maken maakt deel uit van zijn ontwikkeling. Speelse activiteiten dragen ook bij aan zijn welzijn. Waarom combineer je dit niet met plezier door jouw hond intelligente spelletjes aan te bieden? Deze spelletjes helpen hem nieuwe vaardigheden te leren en dragen bij aan zijn opvoeding, vooral als hij nog jong is. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gespeeld en zorgen ervoor dat je hond zich niet verveelt.

15 mei 2021

Je puppy opvoeden

Net een nieuwe puppy in huis? Lees hier allerhande tips & advies over de opvoeding van je kersverse pup.

19 april 2021

Je puppy zindelijk maken, hoe doe je dat?

Je pup is rond de 2 maand wanneer hij zijn nieuwe huisje betreedt. Hoewel hij van zijn moeder geleerd heeft dat het ongemanierd is je slaapplekje te bevuilen, zal hij toch te pas en te onpas zijn behoefte binnenshuis doen. Je nieuwe vriend kent immers het verschil tussen buiten en binnen niet en ziet nog geen graten in zijn gedrag. Hij kan hier niks aan doen, maar zijn baasje komt ter hulp! Samen starten jullie met zindelijkheidstraining. Hoe je je puppy stap voor stap zindelijk maakt, lees je hier!

29 maart 2021