Verzorging

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe verzorg ik de ogen van mijn hond?

Om te voorkomen dat het gebied onder de ogen voortdurend vochtig is, reinig je dit het best met een fysiologische oplossing. Dit herhaal je gemiddeld twee tot drie keer per week. Heeft je hond roodheid onder de ogen? Raadpleeg dan snel je dierenarts. 

3 november 2023

Mijn hond heeft vlooien, wat nu?

Mijn advies is om je hond heel het jaar door tegen vlooien te beschermen. Dat doe je met anti-vlooienmiddelen zoals sprays, pipetten, een halsband of pilletjes. De frequentie wordt doorgaans voorgeschreven door het product. Bij besmetting is het nodig je huisdier vaker te behandelen en ook de omgeving mee te behandelen.

5 mei 2023

Hoe kan ik een oorontsteking bij mijn hond voorkomen?

De reden voor een oorontsteking bij je hond is vaak een schimmel of bacterie door natte oren, een allergie of een vreemd voorwerp in het oor. Ons advies is om preventief de oren proper en droog te houden, en de oren af en toe te reinigen met de juiste oorreiniger als deel van de basishygiëne.

20 maart 2023

Mijn hond wassen, hoe begin ik daaraan?

Je hond wassen doe je met een geschikte shampoo voor honden. Ons advies is om je hond niet vaker dan één keer per maand te wassen. Als je je hond vaker wil wassen zijn een reinigingsmousse, droogshampoo of reinigende doekjes de oplossing.

3 maart 2023

Mijn hond heeft een gevoelige huid, hoe was ik hem best?

Als je hond huidproblemen heeft, gebruik je een aangepaste shampoo die de huid beschermt en herstelt. Verzorg de huidplooien en de huid tussen de tenen goed. Geef bacterieën geen kans door moeilijk bereikbare plaatsen schoon te houden met een desinfecterende spray of doekjes tussen wasbeurten in.

3 maart 2023

De adem van mijn hond stinkt, hoe komt dat?

“Wanneer mijn spreekuur net voorbij is, komt het baasje van Cyriel nog snel aangesneld. Cyriel is een rustige labradoodle, maar volgens zijn baasje plots toch heel wat rustiger dan normaal. Ik beslis Cyriel te onderzoeken want van op enkele meters kan ik het probleem al ruiken…”

10 februari 2023

Hoe bescherm ik mijn hond tegen wormen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. In de kijker deze keer staat de schattige Labradoodle pup Woody. Op een opgezette buik na, lijkt Woody kerngezond. Niet is minder waar, want we ontdekten dat het buikje van Woody vol wormen zit. 

30 januari 2023

Vlooien bij de hond

Heeft je hond last van vlooien? Kijk hier voor tips over hoe je vlooien bij je huisdier kan bestrijden.

14 juli 2022

Mijn hond zijn tanden poetsen, is dat nodig?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week komt Nina op consult. Nina heeft een slechte adem en daar ondervindt haar baasje hinder van. De boosdoener is een gebit vol tandplak en tandsteen. En misschien al zelfs een rottende tand? Laten we aan de slag gaan...

22 juni 2022

Wat is hondeneczeem ?

Hondeneczeem is een veel voorkomende huidaandoening waarbij de huid rood, ontstoken en jeukerig wordt. Eczeem kan worden veroorzaakt door slechte voeding, parasieten of kan genetisch bepaald zijn. Deze huidaandoening kan worden behandeld met zalven op basis van cortison, anti-infectiva en vaak een verandering in het dieet van je hond.

21 mei 2021