Training en gedrag

Bezig met laden...
Blog menu

Mijn hond wil zijn brokjes niet meer eten, wat kan ik doen?

Mijn advies is om na te gaan of je hond niet teveel snacks krijgt of stress ervaart. Daarnaast is een mogelijke verklaring voor verminderde eetlust dat je hond een kieskeurige eter is. Wij raden de voeding van Prospera Plus aan voor moeilijke eters.

20 april 2023

Welk speelgoed moet ik kiezen voor mijn hond?

Bij het kiezen van speelgoed hou je best rekening met de grootte van je huisdier. Zo loop je geen risico op verstikking door te klein of te groot speelgoed. Ons advies is om je hond altijd in de gaten te houden tijdens het spelen met touw, pluche dieren, hout... 

7 april 2023

Hoe ga ik om met het bedelgedrag van mijn hond?

Als dierenarts sta ik huisdiereigenaren op verschillende manieren bij. Zo kwamen de baasjes van Spyke, een bruine labrador, niet met een gezondheidsprobleem maar met een gedragsprobleem op consultatie. Sinds de feestdagen heeft Spyke altijd zin in iets lekkers, en staat hij dus bij elk lekker hapje te bedelen…

28 december 2022

Mijn hond bijt spullen kapot uit verveling, hoe los ik dat op?

Wat als je hond al je spullen vernielt? Niet leuk, maar het valt af te leren. Onze dierenarts leert deze baasjes hoe hun border collie Bobby op een goede manier zijn energie kwijt kan. 

27 december 2022

Hoe komt mijn hond stressvrij door de feestdagen?

De feestdagen komen eraan, het moment waarop baasjes steevast met dezelfde vraag komen: hoe kan ik mijn hond helpen tijdens de drukte van de feestdagen?

6 december 2022

Bedelen en schooien afleren bij je hond

Herken je het? Je wil rustig eten en je hond heeft ineens heel veel aandacht voor jou. Hij gaat blaffen, tegen je opspringen of janken. Je aangename, ontspannen eetmoment van de dag wordt abrupt verstoord. Om ervan af te zijn, geef je je hond gauw iets lekkers. Maar binnen de kortste keren staat hij weer naast je te bedelen. Vind je het ook zo vervelend als je hond blijft schooien om een lekkernij? Ontdek in dit artikel hoe onze dierenarts het aanpakt!

14 juli 2022

Hoe kies ik een trainingshalsband voor mijn hond?

Veel hondeneigenaars vinden het moeilijk om hun hond te laten gehoorzamen. Om te voorkomen dat je een professional moet inschakelen en om jezelf lange, dure trainings- en gedragssessies te besparen, kan een trainingshalsband de oplossing zijn. Het is een moderne, pijnloze en effectieve manier om jouw huisdier de basisbeginselen van gehoorzaamheid bij te brengen. Ontdek hier hoe je de juiste trainingshalsband kunt kiezen en jouw hond gemakkelijker en sneller een heleboel nieuwe dingen kunt leren.

20 mei 2021

Coprofagie bij honden begrijpen

Coprofagie bij honden verwijst naar een dier dat zijn eigen uitwerpselen of die van andere honden eet. Dit gedrag kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van spijsverteringsparasieten, gastritis, een probleem met de darmflora, een vitaminetekort of angst. Hier vind je advies over hoe je coprofagie bij je hond kunt stoppen.

20 mei 2021

Je puppy goed trainen

Je puppy opvoeden begint al in de eerste maanden van zijn leven... Hoe schattig hij ook is, je kunt niet wachten om hem de regels van de hondenetiquette te leren en hem te trainen! Zindelijkheid, gezelligheid en terugroepen zijn essentieel bij het trainen van honden en puppy's.

20 mei 2021

Waarom kan mijn hond in bepaalde situaties agressief zijn ?

Een agressieve hond kan dit gedrag om verschillende redenen vertonen: hij is bang, hij wil zijn territorium beschermen, hij is gefrustreerd of angstig, hij wil zijn puppy's beschermen of hij drukt zijn jachtinstinct uit. Om te voorkomen dat jouw hond agressief wordt, moet je hem socialiseren vanaf de leeftijd van 2 of 3 maanden, hem opvoeden door hem de dominante te maken, zijn privéruimte respecteren en een dierenarts raadplegen als jouw hond herhaaldelijk agressief gedrag vertoont.

20 mei 2021