Gebit - honden

Bezig met laden...
Blog menu

De adem van mijn hond stinkt, hoe komt dat?

“Wanneer mijn spreekuur net voorbij is, komt het baasje van Cyriel nog snel aangesneld. Cyriel is een rustige labradoodle, maar volgens zijn baasje plots toch heel wat rustiger dan normaal. Ik beslis Cyriel te onderzoeken want van op enkele meters kan ik het probleem al ruiken…”

10 februari 2023

Mijn hond zijn tanden poetsen, is dat nodig?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week komt Nina op consult. Nina heeft een slechte adem en daar ondervindt haar baasje hinder van. De boosdoener is een gebit vol tandplak en tandsteen. En misschien al zelfs een rottende tand? Laten we aan de slag gaan...

22 juni 2022

Waarom zou je je hond kauwstaafjes geven ?

Door je hond kauwstaafjes te geven, voorkom je dat er tandsteen op zijn tanden komt. Een goede mondhygiëne is erg belangrijk voor het comfort van je huisdier, maar ook om het ontstaan van ziektes zoals gingivitis en parodontitis te voorkomen, evenals de verspreiding van bacteriën die kunnen leiden tot een slechte adem en hart- of nierinfecties. Sommige honden zijn gevoeliger voor tandsteen dan andere.

16 mei 2021

Hoe kun je het gebit van je hond verzorgen om tandsteenvorming te voorkomen ?

Drie van de vier honden ouder dan vier jaar hebben last van gebitsproblemen*. Zodra de tanden doorkomen, zet zich tandplak af op de tanden van je huisdier.

15 mei 2021

Tandpasta voor honden: hoe verzorg je de tanden van je huisdier?

Je hond tandpasta geven is van cruciaal belang. Je zorgt voor de tanden en het tandvlees van je hond om een slechte adem, tandsteenvorming en tandinfecties te voorkomen. Je kunt je eigen natuurlijke tandpasta maken of tandgel, tandpasta of enzymatische tandpasta kopen. Er zijn ook tandenborstels speciaal ontworpen voor honden om het toedienen van gebitsproducten te vergemakkelijken. Lees meer over onze gebitsverzorgingstips voor uw hond.

12 mei 2021

Hoe verzorg ik de mond van mijn hond ?

Het onderhouden van de mond van uw hond is belangrijk en helpt het ontstaan ​​van tandplak en tandsteen te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om het gebit van uw hond te behouden: tandpasta's en poetssetjes, antiseptische supplementen voor drinkwater, kauwstrips en koekjes, anti-tandsteenbrokjes en tot slot ontkalken bij de dierenarts indien dit nodig blijkt.

11 mei 2021

Gebitsverzorging bij je puppy

De tanden van je hond verzorgen is een belangrijk onderdeel van de basisverzorging. De kans is groot dat je hond na verloop van tijd tandplak gaat ontwikkelen. Dit zorgt voor heel wat tandproblemen. Om dit te vermijden, leer je hond al van jongsaf aan zijn tanden te poetsen. Hoe dat precies in zijn werk gaat en wat je nog meer kan doen om het gebit van je jonge hond gezond te houden, ontdek je hier. 

19 april 2021