Gezondheid

Blog menu

Winderigheid bij de hond

Dat honden niet naar bloempjes ruiken, dat weten we allemaal. Honden laten nu eenmaal ook windjes en daar moet je mee leren leven. Wanneer je hond veel windjes laat en ze te hard stinken, dan kan het zijn dat je hond een spijsverteringsprobleem heeft. Hij heeft dan meestal ook nog andere vervelende kwaaltjes zoals diarree en een opgeblazen buikje. Deze kwaaltjes kunnen meestal opgelost worden door de voeding aan te passen zodat hun darmen weer in evenwicht zijn. Kom te weten waarom je hond windjes laat, hoe je dat kan voorkomen en welke voeding onze dierenarts aanraadt voor jouw hond. 

22 april 2021

Wat is de gemiddelde levensduur van een hond

Hoe lang een hond gemiddeld leeft, hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste zijn de grootte, het ras en het DNA van de hond. Dit is alvast een goed begin om rekening mee te houden bij de keuze van een nieuwe hond. Echter, deze factoren alleen bieden geen garantie op een lang en gelukkig hondenleven. Alles hangt af van de manier waarop je hond door het leven zal gaan en dus ook van de manier waarop jij zelf leeft. Benieuwd naar onze tips voor een gezond lang leven? Lees meer in dit blogartikel! 

20 april 2021

Je puppy laten steriliseren/castreren

Je hond wel of niet 'laten helpen', iedereen heeft er zijn mening over. Vanuit medisch opzicht bestaat er helemaal geen bezwaar, integendeel! Voor een teefje biedt een vroege sterilisatie zelfs heel wat voordelen op termijn. Nog niet beslist of je je pup wil laten steriliseren/castreren?  In dit artikel zet onze dierenarts de voordelen en nadelen van sterilisatie bij de hond op een rijtje.

15 april 2021