Huid en vacht

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe kunnen supplementen helpen bij de allergie van mijn hond?

Ontdek effectieve manieren om allergieën bij je hond te behandelen met supplementen. Leer hoe je supplementen kunt gebruiken naast dieetvoeding en medicatie. Verken drie topkeuzes voor het bevorderen van een gezonde huid en vacht van je hond, en krijg inzicht in verschillende soorten allergieën bij honden.

15 maart 2024

Vachtverzorging bij honden met gevoelige huid.

Ontdek de beste verzorging voor honden met een gevoelige huid. Dierenarts Valerie van PharmaPets adviseert wekelijks borstelen en kammen, zelfs bij allergieën. Kies zachte borstels zoals een massageborstel en een deshedder voor de ondervacht. Houd de vacht aan de voetkussentjes kort met een tondeuse om jeuk te voorkomen. Bij twijfel, raadpleeg onze dierenarts voor meer advies.

15 maart 2024

Met welke shampoo was ik mijn hond met allergie?

Ontdek welke shampoos ideaal zijn voor je hond met allergieën. Onze dierenarts Valerie van PharmaPets adviseert speciale shampoos en verzorgingsproducten voor gevoelige huid. Kies uit topopties zoals Purviso Care Shampoo Jeuk, Douxo Calm Shampoo en Dermoscent Atop 7 Shampoo. Regelmatige verzorging is essentieel, maar was je hond niet te vaak om de natuurlijke balans van de huid te behouden. Twijfel je over je keuze? Onze dierenarts staat klaar om je te helpen.

15 januari 2024

Welke snacks kies ik voor mijn hond met een allergie?

Ontdek welke snacks het beste zijn voor je hond met een allergie. Dierenarts Valerie van PharmaPets adviseert hypoallergene snacks, afgestemd op je hond's allergie. Kies uit topopties zoals Pettitude Hypoallergene Kluifjes, Hill’s Hypoallergenic Treats en Specific Hypoallergenic Treats. Geef maximaal 10% van de dagelijkse voeding als snacks en vermijd onzekerheid door contact op te nemen met onze dierenarts.

15 januari 2024

Kan mijn hond ook natvoer eten bij zijn hypoallergene voeding?

Ontdek of je hond natvoer kan eten met zijn hypoallergene dieet. The Pet Doctor, met dierenarts Valerie van PharmaPets, biedt praktische tips over het voeren van honden met allergieën. Valerie deelt inzichten over het mengen van natvoer met het dieet van je viervoeter en benadrukt het belang van consistentie in merken. Ook bespreekt ze de duur van het dieetvoer en of het permanent kan worden gemaakt. Ontdek haar favoriete natvoerkeuzes en leer over hondenallergieën op een informele manier.

15 januari 2024

Hoe verzorg ik mijn hond met een allergie?

Als je hond al gediagnosticeerd is met een allergie, kan je nog heel wat doen om hem te helpen. Mijn advies is om ook snacks af te stemmen op het probleem. Daarnaast kan je gebruik maken van voedingssupplementen en speciale verzorging.

14 september 2023

Mijn hond heeft jeuk, is hij allergisch?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam weimaraner Ranger op bezoek. Een brok energie met een baasje die veel vragen had over de juiste voeding. 

30 juni 2022

Wat is hondeneczeem ?

Hondeneczeem is een veel voorkomende huidaandoening waarbij de huid rood, ontstoken en jeukerig wordt. Eczeem kan worden veroorzaakt door slechte voeding, parasieten of kan genetisch bepaald zijn. Deze huidaandoening kan worden behandeld met zalven op basis van cortison, anti-infectiva en vaak een verandering in het dieet van je hond.

21 mei 2021

Kan ik mijn hond beschermen tegen demodecia ?

Demodecia bij honden is een huidziekte die lijkt op schurft. Het komt vooral voor bij jonge honden en bepaalde rassen zoals teckels, Chow-Chows, collies en dalmatiërs. Om je hond te behandelen tegen demodecacea, gebruik je antiparasiettabletten, acaricidebaden of pipetten om antimijtenlotion rechtstreeks op de huid van de hond aan te brengen.

20 mei 2021

Hoe kan ik mijn hond beschermen tegen schurft ?

Schurft bij honden is een zeer besmettelijke huidziekte die wordt veroorzaakt door een mijt. Het kan dodelijk zijn voor je huisdier als het niet behandeld wordt. Schurft manifesteert zich als jeuk, maar ook als puistjes, korsten of grijzige plekken. De behandeling van hondenschurft is complex: een combinatie van scheren, lotions aanbrengen en de omgeving van je hond ontsmetten.

20 mei 2021