Snacks

Bezig met laden...
Blog menu

Welke snacks kies ik voor mijn hond met overgewicht?

Wil je je te zware hond verwennen zonder zijn gewichtsverliesdoelen uit het oog te verliezen? Leer van dierenarts Valerie over slimme snackkeuzes en beloningstechnieken om jouw harige metgezel op weg te helpen naar een gezonder leven.

3 mei 2024

Mag ik mijn hond een chocolade paaseitje geven?

Is het veilig om je hond een chocolade paaseitje te geven? Ontdek het in onze blog, waar dierenarts Valerie uitlegt waarom chocolade giftig is voor honden en wat te doen als je hond per ongeluk chocolade heeft gegeten. Leer meer over de gevaren van chocoladevergiftiging en ontvang waardevolle tips voor een veilige en vrolijke paasviering met je harige vriend.

21 maart 2024

Mag mijn hond groenten en fruit eten?

Je mag zeker groenten en fruit aan je huisdier geven. Dat is zelfs heel gezond als tussendoortje. Het is wel belangrijk dat je oplet welke fruit en groenten je geeft. Zo zijn sommige groenten en fruit toxisch en daardoor niet veilig voor je hond.

24 februari 2023

Hoe ga ik om met het bedelgedrag van mijn hond?

Als dierenarts sta ik huisdiereigenaren op verschillende manieren bij. Zo kwamen de baasjes van Spyke, een bruine labrador, niet met een gezondheidsprobleem maar met een gedragsprobleem op consultatie. Sinds de feestdagen heeft Spyke altijd zin in iets lekkers, en staat hij dus bij elk lekker hapje te bedelen…

28 december 2022

Hoe kan ik mijn hond veilig verwennen?

Deze week zoekt onze dierenarts uit of Reine Nora, een stevige bouvier, vergiftigingsverschijnselen vertoont door het eten van een zelfgemaakte muffin. 

19 december 2022

Mag ik mijn hond snacks geven?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam Berner Sennen Dora op bezoek met alweer een klein beetje overgewicht. Baasje gaf toe toch nog vaak snoepjes en suikerklontjes te geven...

8 juli 2022

Ja, je kunt je hond traktaties geven.

Het geven van traktaties aan jouw hond om hem te belonen is prima, mits je enkele regels respecteert om zijn gezondheid niet in gevaar te brengen en zijn gedrag niet te verstoren: laat hem niet wennen aan bedelen, geef hem geen tafelrestjes, vermijd suikerklontjes en kies voor specifieke hondentraktaties zoals botten, reepjes of kauwstokjes, rijk aan vitamines en mineralen.

20 mei 2021

Waarom zou je je hond kauwstaafjes geven ?

Door je hond kauwstaafjes te geven, voorkom je dat er tandsteen op zijn tanden komt. Een goede mondhygiëne is erg belangrijk voor het comfort van je huisdier, maar ook om het ontstaan van ziektes zoals gingivitis en parodontitis te voorkomen, evenals de verspreiding van bacteriën die kunnen leiden tot een slechte adem en hart- of nierinfecties. Sommige honden zijn gevoeliger voor tandsteen dan andere.

16 mei 2021