Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
3 mei 2024
Advies van onze dierenartsen

Welke snacks kies ik voor mijn hond met overgewicht?

Wil je je te zware hond verwennen zonder zijn gewichtsverliesdoelen uit het oog te verliezen? Leer van dierenarts Valerie over slimme snackkeuzes en beloningstechnieken om jouw harige metgezel op weg te helpen naar een gezonder leven.

Welke snacks kies ik voor mijn hond met overgewicht?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“Onze Nalou krijgt speciale dieetvoeding om te vermageren, maar staat nog steeds te bedelen aan tafel. Kan ze nog honger hebben?”

Nalou

Advies: Geen snacks meer.

Als je hond een speciaal dieet krijgt om gewicht te verliezen, mag je eigenlijk geen hondensnacks meer geven. Doe je dat wel, dan moet je deze traktaties in mindering brengen met de dagelijkse hoeveelheid hondenbrokken. Dat klinkt hard, maar de speciale voeding die je aan je hond geeft, verliest zijn nut als je tussendoor snacks blijft geven. Je hond zal dan niet de gewenste kilo’s afvallen en dat is zonde.

Kan je toch niet weerstaan aan die smekende puppyogen? Geef dan een stukje wortel, appel of rijstkoek als hondensnack.

Gebruik: maximaal 10% van de dagelijkse hoeveelheid voedsel.

Van zodra je hond terug op zijn streefgewicht is, mag je al eens een traktatie geven, maar blijf steeds waakzaam over zijn gewicht. Hier geldt de vuistregel dat hondensnacks niet meer dan 10% van de dagelijkse hoeveelheid voedsel mogen bedragen. Kies ook steeds voor lichte, caloriearme tussendoortjes voor je hond.

Onzeker over je keuze?

Twijfel je of de beloning die je aan je hond wil geven wel geschikt is? Neem gerust contact op met dierenarts Valerie. Dat kan via mail, chat of videogesprek.

3 gezonde snacks om je hond met overgewicht te belonen:

1.  Pettitude trainers met zalm.

De Pettitude trainers zijn ontwikkeld onder toezicht van onze dierenartsen. Het zijn kleine snoepjes die ideaal zijn om te geven als beloning of tijdens de training. Ze zijn vetarm, vrij van gluten en granen en zonder additieven. 100% zalm.

2.  Royal Canin Educ.

Klein en fijn, deze Educ belonginssnack van Royal Canin. Een snoepje bevat minder dan 3 kcal, dus ze zijn perfect om een hond die moet oppassen voor overgewicht, eens te belonen.

3.  Trovet gezonde hondenkoekjes.

De Trovet Low Calorie Treats LCT zijn unieke tussendoortjes ter ondersteuning van een vermageringsdieet. Het zijn calorie-arme knapperige koekjes met lam.

Wetenschappelijke info over gewichtsverlies.

Maar liefst 30 procent van alle honden is te zwaar. Overgewicht kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en levensverwachting van je dier. Vooral gesteriliseerde dieren en rassen zoals de labrador, franse bulldog en de mopshond hebben aanleg voor overgewicht. Een dier met obesitas maakt meer kans op ziekten als diabetes, ziekte van Cushing, hartfalen, pancreasaandoeningen en kanker.

Om ervoor te zorgen dat jouw hond gezond blijft, is het belangrijk om overgewicht op tijd te herkennen en hem te helpen afvallen. Daarin spelen deze 3 factoren een belangrijke rol: speciale dieetvoeding, geen snacks meer en voldoende beweging. Lukt jou dit niet goed zelf, aarzel dan niet om hulp in te schakelen van een professional.

Reacties