Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
6 mei 2024
Advies van onze dierenartsen

Moet ik mijn hond met overgewicht iets geven voor zijn gewrichten?

Ontdek hoe specifieke supplementen de gewrichten van jouw te zware hond kunnen ondersteunen, met waardevol advies van dierenarts Valerie bij PharmaPets. Overgewicht bij honden vergroot het risico op gewrichtsproblemen zoals artrose, waarbij extra belasting op de gewrichten kan leiden tot snellere slijtage en pijn. Door het toevoegen van supplementen aan het dieet van je hond, kun je de pijn verlichten en de mobiliteit verbeteren.

Moet ik mijn hond met overgewicht iets geven voor zijn gewrichten?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

Nalou is te veel zwaar waardoor zij nu last heeft van pijnlijke gewrichten en moeilijk uit haar mand komt. Ze krijgt al een vermageringsdieet, wat kan ik nog meer doen?

Nalou

Advies: Bescherm de gewrichten met supplementen.

Als je hond overgewicht heeft, heeft hij of zij meer kans op artrose. Als er eenmaal artrose is, zal het gewricht bij een hond met overgewicht sneller slijten en pijnlijker zijn. De belasting door het extra gewicht op de gewrichten telt namelijk ook mee.

Naast een speciaal vermageringsdieet, geef je je hond beter ook supplementen die de gewrichten ondersteunen en beschermen tegen verdere slijtage.

Deze supplementen bevatten natuurlijke ontstekingsremmende stoffen, glucosamines en chondroïtine. Purviso Plus Mobility Forte bevat ook nog eens collageen type 2, dat de collageenproductie en het herstel van kraakbeen bevordert.

Gebruik: in kuren of permanent.

Supplementen voor de gewrichten worden vaak permanent gegeven. Zeker voor honden met een blijvend letsel, oudere honden, honden met aanleg voor gewrichtsproblemen is dat aangeraden. Heb je een jonge hond met overgewicht, die na een tijdje terug op zijn streefgewicht is en dit kan behouden, dan mag je de kuur vroeger stoppen.  

Onzeker over je keuze?

Heb je nog twijfels bij de dagelijkse activiteit van je hond? Neem dan gerust contact op met dierenarts Valerie voor meer info. Dat kan via mail, chat of videogesprek.

3 topkeuzes:

1.     Purviso Plus Mobility Support

Dit smakelijke snoepje is een supplement voor honden met beginnende gewrichtsklachten. Je kan het ook preventief inzetten en zijn ideaal om te gebruiken voor honden met overgewicht. Purviso Plus Mobility Support bevat omega-3 vetzuren, kurkuma, hyaluronzuur, collageen, MSM en glucosamine om de gewrichten soepel te houden.

2.    Purviso Plus Mobility Forte.

Dit smakelijk snoepje is een supplement geschikt voor honden met vergevorderde artrose en chronische pijn. Aan Purviso Plus Mobility Forte is Boswellia Serrata toegevoed, een natuurlijke efficiënte ontstekingsremmer, waardoor je hond weer pijnvrij kan bewegen.

3.     Seraquin Omega.

Makkelijk toe te dienen tablet met omega-3 vetzuren, chondroïtine en glucosamine en ideaal als algemene ondersteuning van de normale gewrichtsfunctie.

Wetenschappelijke info over gewichtsverlies.

Maar liefst 30 procent van alle honden is te zwaar. Overgewicht kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en levensverwachting van je dier. Vooral gesteriliseerde dieren en rassen zoals de labrador, franse bulldog en de mopshond hebben aanleg voor overgewicht. Een dier met obesitas maakt meer kans op ziekten als diabetes, ziekte van Cushing, hartfalen, pancreasaandoeningen en kanker.

Om ervoor te zorgen dat jouw hond gezond blijft, is het belangrijk om overgewicht op tijd te herkennen en hem te helpen afvallen. Daarin spelen deze 3 factoren een belangrijke rol: speciale dieetvoeding, geen snacks meer en voldoende beweging. Lukt jou dit niet goed zelf, aarzel dan niet om hulp in te schakelen van een professional.

Reacties