Urinewegen

Bezig met laden...
Blog menu

Voedingsadvies bij urinewegproblemen

Als je hond urinewegproblemen, blaasproblemen of plasproblemen heeft, geef je best een aangepaste voeding. Deze voeding kan je aanvullen met natvoer van dezelfde soort. Mijn advies is om de voeding te geven tot nadat het probleem verdwenen is. 

15 januari 2024

Welke supplementen zijn geschikt voor mijn hond met urinewegproblemen?

Voor urinewegproblemen zijn er heel geschikte supplementen op de markt. Je kan deze supplementen gebruiken tijdens de behandeling of ter preventie. Mijn advies is om het supplement zeker te gebruiken tijdens de volledige behandelingsduur voor het beste effect. 

15 januari 2024

Welke snacks geef ik aan mijn hond met urinewegproblemen?

Honden met urinewegproblemen krijgen best snacks met een laag zoutgehalte. Je geeft hen dus best geen tafelrestjes als beloning want onze voeding bevat vaak teveel zout. Mijn advies is om je hond niet te vaak snoepjes of ander lekkers te geven, en altijd op zijn specifieke behoeften te letten. 

15 januari 2024

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond voldoende drinkt?

Bij honden met blaasproblemen adviseer ik om extra op te letten dat ze voldoende vocht opnemen. Sommige honden zijn van nature moeilijke drinkers, het is dan belangrijk dat je ze een handje helpt. Er zijn verschillende manieren om je hond meer te doen drinken. 

15 januari 2024

Hoe kan ik een terugkerend blaasprobleem bij mijn hond voorkomen?

Net als bij andere aandoeningen is voorkomen altijd beter dan genezen. Je hond kan aanleg hebben voor een blaasprobleem, in dat geval adviseer ik om je hond permanent op speciaalvoeding en supplementen te zetten. 

15 januari 2024

Mijn hond heeft een spijsverteringsprobleem, mag hij nog natvoer krijgen?

Verbeter de spijsvertering van je hond met speciaal geselecteerd natvoer! Krijg inzicht van onze dierenarts over het belang van de juiste voeding en hoe je natvoer kunt kiezen dat compatibel is met het dieet van je viervoeter. Ontdek het gebruik in kuren of permanent en ontvang handige tips voor een gezonde spijsvertering.

15 januari 2024

Wat zijn prostaatziekten bij honden ?

De prostaat van de hond is een klier die zich vlakbij de blaas bevindt en die het grootste deel van de vloeistof in het sperma produceert. Het is essentieel voor de voortplanting. Prostaatziekten bij honden zijn talrijk, variërend van goedaardige prostaathyperplasie tot kanker en infecties. De symptomen worden gedomineerd door urineproblemen of constipatie.

13 mei 2021

5 tips om je hond te behoeden voor blaasproblemen

Niemand ruimt graag 'ongelukjes' van zijn huisdier op, nietwaar? Door je hond te helpen zijn urinewegen gezond te houden, kun je dat tot het verleden laten behoren. Gezonde urinewegen bij honden betekenen gezonde nieren en een gezonde blaas. De nieren spelen een essentiële rol doordat ze afvalstoffen uit het bloed verwijderen. Ze houden ook de normale vocht- en mineralenbalans in het lichaam in stand. Als je hond een gezonde blaas en gezonde nieren heeft, is de kans kleiner dat hij in huis plast door urineweginfecties en/of kristalvorming. Hier volgen 5 tips over hoe je de urinewegen van je hond gezond kan houden.

18 maart 2021

Welke voeding geef ik bij urinewegproblemen van mijn hond?

Het voer dat jij geeft, speelt een belangrijke rol bij het algemeen welzijn en de gezondheid van je huisdier. Geef je hond daarom een hondenvoeding op maat en aangepast naar zijn/haar behoeftes. Heeft je hond last van blaasproblemen, zoek dan een voer met een aangepast mineralengehalte dat de gezondheid van de blaas optimaal ondersteunt. Om in de toekomst terugkerende klachten te vermijden, blijf je best rekening houden met het soort hondenvoer je viervoeter krijgt. In dit artikel leer ik je alles over speciaal hondenvoer dat zowel therapeutisch als preventief kan ingezet worden bij urinewegproblemen. Genezen én voorkomen dus, dat kan met de correcte voeding! 

16 maart 2021

De 3 meest voorkomende urinewegproblemen bij de hond

Heeft je hond moeite met plassen? Is hij plots onzindelijk? Dan heeft hij mogelijks last van een urinewegprobleem. Urinewegproblemen kunnen uw hond heel wat pijn en ongemak bezorgen. LUTD (Lower Urinary Tract Disease) is de verzamelnaam voor aandoeningen van de urinewegen (blaas, urineleiders en plasbuis). Ze kunnen zich uiten op verschillende manieren en hebben verschillende oorzaken. Welke zijn nu de 3 meest voorkomende urinewegaandoeningen waar een hond kan aan lijden? Waarop moet je dan letten? En hoe kunnen we ze behandelen en vermijden in de toekomst?

15 maart 2021