Jouw hond

Bezig met laden...
Blog menu

Welk hondenvoer past het best bij mijn hond?

Hondenvoer heeft een directe impact op de gezondheid van je huisdier. Maar er zijn zoveel soorten… hoe weet je welk voer geschikt is voor jouw viervoeter? De lijst hieronder, met de meest voorkomende soorten hondenvoeding en hun voor- en nadelen, helpt je alvast op weg!

5 april 2022

Vlooien bij de hond

Heeft je hond last van vlooien? Kijk hier voor tips over hoe je vlooien bij je huisdier kan bestrijden.

5 april 2022

Mijn hond heeft een bloedneus. Wat nu?

Neusbloedingen bij honden kunnen meerdere oorzaken hebben. Meestal is het iets onschuldig en hoef je je geen zorgen te maken. Maar soms kan er meer aan de hand zijn. Ook hoofdtrauma en tumoren kunnen voor bloedneuzen zorgen. Wanneer er geen duidelijke reden is waarom de neus bloedt, kan je best naar je dierenarts gaan om dit te laten nakijken. 

29 oktober 2021

Je hond in vorm houden? Doe het met de juiste voeding.

Eigenaren voelen diepe liefde voor hun hond en vinden het heerlijk hun hond af en toe te verwennen. Verwennerij betekent vaak iets te eten geven. Dat kan, maar je kan al snel je hond te veel voeren. Overvoeren is heel ongezond voor je hond. Kies daarom zorgvuldig wat je voert. Een juiste, evenwichtige voeding maakt het verschil. 

14 oktober 2021

Winderigheid bij de hond

Dat honden niet naar bloempjes ruiken, dat weten we allemaal. Honden laten nu eenmaal ook windjes en daar moet je mee leren leven. Wanneer je hond veel windjes laat en ze te hard stinken, dan kan het zijn dat je hond een spijsverteringsprobleem heeft. Hij heeft dan meestal ook nog andere vervelende kwaaltjes zoals diarree en een opgeblazen buikje. Deze kwaaltjes kunnen meestal opgelost worden door de voeding aan te passen zodat hun darmen weer in evenwicht zijn. Kom te weten waarom je hond windjes laat, hoe je dat kan voorkomen en welke voeding onze dierenarts aanraadt voor jouw hond. 

22 april 2021

Wat is de gemiddelde levensduur van een hond

Hoe lang een hond gemiddeld leeft, hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste zijn de grootte, het ras en het DNA van de hond. Dit is alvast een goed begin om rekening mee te houden bij de keuze van een nieuwe hond. Echter, deze factoren alleen bieden geen garantie op een lang en gelukkig hondenleven. Alles hangt af van de manier waarop je hond door het leven zal gaan en dus ook van de manier waarop jij zelf leeft. Benieuwd naar onze tips voor een gezond lang leven? Lees meer in dit blogartikel! 

20 april 2021

Je hond ontwormen

Worminfecties zijn bij onze huisdieren nog steeds de meest voorkomende infecties. Nochtans is het als eigenaar erg makkelijk om je huisdier hiertegen te beschermen! Een eenvoudig ontwormingspilletje op zijn tijd en je vermijdt op die manier het ongemak van een worminfectie bij je hond. Ontdek in dit artikel het ontwormingsadvies van onze dierenarts. 

19 april 2021

Help, mijn hond heeft diarree!

Heeft je hond last van diarree? Geen pretje, noch voor je hond noch voor jou. Je dier voelt zich onwel terwijl jij voortdurend stoelgang aan het opruimen bent! Je wil zo snel mogelijk van de diarree af maar hoe? Een slappe ontlasting is een reactie van het lichaam om iets te verwijderen wat niet in het lichaam thuishoort. Men maakt een onderscheid tussen kortstondige en langdurige diarree. De oorzaak en de ernst van de diarree bepaalt welke behandeling ingezet moet worden. In dit blogartikel vertellen we jou wat je kan doen op korte termijn om het lichamelijk ongemak bij je hond te verlichten en wat de verdere aanpak is. 

19 april 2021

Mijn dier heeft een teek!

Het mooie weertje buiten doet verlangen naar een wandeling in de natuur samen met je hond. Ga je vaak op stap met je viervoeter, zorg dan dat hij beschermd is tegen teken! Maar ook wanneer je een tuin hebt en jouw trouwe makker graag buiten ravot, zorg je beter voor een effectieve bescherming. Leer hoe je een teek verwijdert en waarmee je je dier beschermt tegen deze vervelende parasieten. 

19 april 2021

De ziekte van Cushing

Het syndroom van Cushing is een ziekte bij de hond waarbij het bijnierschors te veel cortisol produceert. Cortisol scheiden we uit als we gestresst zijn. Een overproductie van dit hormoon kan echter grote gevolgen hebben voor de organen en stofwisseling van je dier. In dit blogartikel gaat onze dierenarts verder in op de oorzaken, symtomen en de behandeling van deze aandoening. We vertellen je ook hoe je je hond met Cushing kan ondersteunen met voeding en supplementen. 

19 april 2021