Hondenvoeding

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe maak je de overgang naar nieuwe voeding?

Overschakelen naar nieuwe voeding doe je best geleidelijk aan. Je hond moet hier lichamelijk en mentaal aan kunnen wennen. Honden zijn vaak gevoelig aan verandering, dus kan dit gepaard gaan met stress. Ook diarree is een gekend gevolg. Lees er alles over in deze blog. 

13 juli 2022

Welk hondenvoer past het best bij mijn hond?

Hondenvoer heeft een directe impact op de gezondheid van je huisdier. Maar er zijn zoveel soorten… hoe weet je welk voer geschikt is voor jouw viervoeter? De lijst hieronder, met de meest voorkomende soorten hondenvoeding en hun voor- en nadelen, helpt je alvast op weg!

5 april 2022

Welk hondenvoer kies ik voor mijn puppy?

Je hebt je puppy pas in huis en je merkt dat hij snel honger krijgt. Gelukkig heb je een zakje hondenvoer staan die de fokker je meegaf of die je zelf al klaarstaan had. Maar moet je deze voeding nu verder geven? Welke hondenbrokjes kies je het best voor je puppy? Wat moet een puppyvoer zeker bevatten? En welk merk kies je? Een antwoord op al jouw vragen in dit artikel! 

13 april 2021

Wanneer mag een puppy overschakelen op voeding voor volwassen honden?

Helaas! Uw puppy blijft niet voor eeuwig klein. Al snel zal je merken dat de 'puberjaren' van jouw pup voorbij zijn en het een flinke volwassen hond wordt. Volwassen honden hebben andere behoeftes, zeker op vlak van voeding. Schakel dus tijdig over naar een goede voeding voor volwassen honden. Lees in dit artikel hoe je dat doet. 

13 april 2021

Hoeveel hondenvoer geef ik mijn puppy?

Je bent de trotse eigenaar van een puppy: proficiat! Uiteraard is het zeer leuk om een jonge hond in huis te hebben, maar dit kan ook heel wat stress met zich meebrengen. Want hoeveel voer geef je je puppy eigenlijk? Je wil uiteraard niet dat het beestje ondervoed raakt. Of erger: dat je hem zo veel voer geeft dat hij uitgroeit tot een hond van godzilliaanse proporties.

29 maart 2021

Welke voeding geef ik bij urinewegproblemen van mijn hond?

Het voer dat jij geeft, speelt een belangrijke rol bij het algemeen welzijn en de gezondheid van je huisdier. Geef je hond daarom een hondenvoeding op maat en aangepast naar zijn/haar behoeftes. Heeft je hond last van blaasproblemen, zoek dan een voer met een aangepast mineralengehalte dat de gezondheid van de blaas optimaal ondersteunt. Om in de toekomst terugkerende klachten te vermijden, blijf je best rekening houden met het soort hondenvoer je viervoeter krijgt. In dit artikel leer ik je alles over speciaal hondenvoer dat zowel therapeutisch als preventief kan ingezet worden bij urinewegproblemen. Genezen én voorkomen dus, dat kan met de correcte voeding! 

16 maart 2021

Gezondheidsvoeding en dieetvoeding voor de huid van je hond

Zit je hond niet lekker in zijn vel? Of liever, niet lekker in zijn vacht? Dan kan jouw dier zeker en vast een boost voor zijn huid gebruiken. Dit kan door zijn voeding aan te passen en een hondenvoer te geven speciaal ontwikkeld om vacht en huid te ondersteunen. Zeker voor honden met specifieke huidproblemen is zo’n voeding aangewezen. Maar welke huidvoeding kies je dan best? In dit artikel leg ik je uit voor welk type hond welke huidvoeding het meest geschikt is en wat de verschillen zijn. Zodat jij terug het bos door de bomen ziet en je een gepast hondenvoer kan geven op maat van jouw dier. Gezonde voeding voor een gezonde vacht, daar streven we naar!

12 maart 2021

Voeding die de vachtconditie van je hond verbetert

Word jij dat hondenbaasje dat tijdens de wandeling van voorbijgangers complimentjes krijgt over 'de stralende vacht van je mooie hond?' Je mag trots zijn, want dat wil zeggen dat jij je hond heel goed verzorgt en verwent met de beste voeding op de markt. Wat je hond eet is immers allesbepalend voor zijn algemene gezondheid. En hoe het met je dier zijn gezondheid gesteld is, kan je vaak aan de vacht zien! Als hondeneigenaar heb je dus veel zelf in de hand, enkel en alleen door het juiste hondenvoer te kiezen! In dit blogartikel vertel ik je meer over de onderschatte functie van de huid en waaraan een degelijk hondenvoer moet voldoen.

12 maart 2021