Voeding

Bezig met laden...
Blog menu

Moet ik mijn kat graanvrije voeding geven?

Mijn advies is je kat niet zomaar een graanvrije voeding te geven. Je kiest een voeding op basis van de noden van je kat. Deze moet niet specifiek graanvrij zijn, al bestaan er zeker ook kwalitatieve graanvrije opties.

27 juli 2023

Mijn kat raakt haar brokjes niet meer aan, wat kan ik doen?

Mijn advies is om na te gaan of je kat niet teveel snacks krijgt of stress ervaart. Daarnaast is een mogelijke verklaring voor verminderde eetlust dat je kat een kieskeurige eter is. Wij raden de smakelijke voeding van Hill’s of Royal Canin aan voor moeilijke eters.

20 april 2023

Mag mijn kat groenten en fruit eten?

Je mag zeker groenten en fruit aan je huisdier geven. Dat is zelfs heel gezond als tussendoortje. Het is wel belangrijk dat je oplet welke fruit en groenten je geeft. Zo zijn sommige groenten en fruit toxisch en daardoor niet veilig voor je kat.

24 februari 2023

Hoe ga ik om met het bedelgedrag van mijn kat?

Als dierenarts sta ik huisdiereigenaren op verschillende manieren bij. Zo kwamen de baasjes van Blue, een heerlijk zachte ragdoll, niet met een gezondheidsprobleem maar met een gedragsprobleem op consultatie. Sinds de feestdagen heeft Blue altijd zin in iets lekkers, en staat ze dus bij elk lekker hapje te bedelen…

28 december 2022

Hoe kan ik mijn kat veilig verwennen?

Deze week zoekt onze dierenarts uit of King Leopold, een statige sphynx, vergiftigingsverschijnselen vertoont door het eten van een zelfgemaakte muffin.

26 december 2022

Welke voeding geef ik mijn kat na sterilisatie of castratie?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week stond Britse korthaar kitten Poeki ingepland voor haar sterilisatie. De operatie verliep prima en terwijl ze rustig wakker werd, overliep ik met haar baasje het lijstje voorzorgen die na de sterilisatie moeten genomen worden. Met op nummer 1: de voeding aanpassen. 

30 juni 2022

Kan mijn kat schurft krijgen ?

Schurft bij katten is een huidziekte die wordt veroorzaakt door mijten. Om je kat te behandelen, moet je een dierenarts raadplegen, want de behandeling is complex: scheren, lotions aanbrengen, injecties, desinfectie van de omgeving van het dier en isolatie om te voorkomen dat je kat andere dieren besmet.

20 mei 2021

Hoe geef ik mijn binnenkat te eten ?

Hoe moet je je binnenkat eten geven? Een kat die in een flat woont, kan niet worden gevoerd zoals een kat die in het wild leeft... Hij krijgt minder beweging, dus moet hij de juiste voeding krijgen. Je moet er ook voor zorgen dat je regelmatig met je kat speelt, hem borstelt en voorkomt dat hij urinestenen ontwikkelt.

20 mei 2021

Het droogvoer voor katten is aangepast aan elke levensfase.

Het is essentieel om kattenbrokjes te kiezen die perfect aansluiten bij hun voedingsbehoeften. Kittens en zwangere vrouwtjes hebben bijvoorbeeld verrijkte brokjes nodig, terwijl gecastreerde katten gezond blijven met goed gedoseerd dieetvoer... Senior kattenbrokjes helpen overmatige verkalking, artrose en nierproblemen te voorkomen.

20 mei 2021

Welk voedsel moet ik kiezen voor mijn kat?

De voeding voor katten omvat een breed scala aan verschillende voedingsmiddelen: omnivoor voedsel, standaard kattenvoer verkrijgbaar in de supermarkt, of premium voeding aangepast aan de leeftijd en gezondheidstoestand van jouw dier.

20 mei 2021