Gezondheid

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe kan ik mijn kat extra ondersteunen bij gewrichtspijn?

Artrose is een veelvoorkomende aandoening bij grotere katten. Om te voorkomen dat je kat hierdoor belemmerd wordt kan je best kiezen voor een goed supplement. Mijn advies is het gebruik van een supplement én een voeding die de gewrichten ondersteunt.

25 augustus 2023

Hoe kan ik een oorontsteking bij mijn kat voorkomen?

De reden voor een oorontsteking bij je kat is vaak een mijt, schimmel of bacterie, een allergie of een vreemd voorwerp in het oor. Ons advies is om preventief de oren proper en droog houden, en regelmatig te reinigen met de juiste oorreiniger als onderdeel van de basishygiëne.

20 maart 2023

Mijn kat plast naast de kattenbak, wat nu?

Wat als je kat plots in huis plast, zomaar naast de kattenbak? Niet om jou te pesten, mogelijks is er meer aan de hand. Zoals bij Gizmo, die plots onzindelijk werd na de komst van een nieuwe baby in huis. 

27 december 2022

Hoe merk ik een blaasprobleem op bij mijn kat?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Dit keer zoomen we in op een spoedgeval: Simba, een grote kater van 7 jaar, werd door de baasjes lusteloos op de kattenbak gevonden. Hij kon niet meer plassen...Tijd dus om snel in te grijpen. 

30 juni 2022

Hoe bescherm ik de gewrichten van mijn kat

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week komt Minoes voor haar jaarlijkse controle. Ze heeft moeite met springen en is beweegt heel stroef. Verder lijkt er niets aan de hand, onze dierenarts onderzoekt het probleem. 

22 juni 2022

5 tips om je kat te behoeden voor blaasproblemen

Niemand ruimt graag 'ongelukjes' van zijn huisdier op, nietwaar? Door je kat te helpen zijn urinewegen gezond te houden, kun je dat tot het verleden laten behoren. Gezonde urinewegen bij katten betekenen gezonde nieren en een gezonde blaas. De nieren spelen een essentiële rol doordat ze afvalstoffen uit het bloed verwijderen. Ze houden ook de normale vocht- en mineralenbalans in het lichaam in stand. Als je kat een gezonde blaas en gezonde nieren heeft, is de kans kleiner dat hij/zij in huis plast door urineweginfecties en/of kristalvorming. Hier volgen 5 tips over hoe je de urinewegen van je kat gezond kan houden.

5 april 2022

Je kat in vorm houden? Dat doe je met de juiste voeding.

Eigenaren voelen diepe liefde voor hun kat en vinden het heerlijk hun kat af en toe te verwennen. Verwennerij betekent vaak iets te eten geven. Dat kan, maar je kan je kat al snel te veel voeren. Overvoeren is heel ongezond voor je kat. Kies daarom zorgvuldig wat je voert. Een juiste, evenwichtige voeding maakt het verschil. 

15 oktober 2021

Mijn kat heeft darmwormen, wat moet ik doen?

Darmwormen komen veel voor bij katten: rondwormen zoals spoelwormen of haakwormen, of platwormen zoals lintwormen. Deze wormen kunnen diarree, braken en bloedarmoede veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen, moet je je kat regelmatig ontwormen om te voorkomen dat darmwormen zich in zijn lichaam nestelen.

20 mei 2021

Kan mijn kat oormijt krijgen ?

Oormijt bij katten is een huidziekte die wordt veroorzaakt door een parasitaire mijt genaamd octodectes cynotis. Oormijt is zeer besmettelijk voor andere katten en honden en kan behandeld worden met een acaricide en een antiparasiticum in de vorm van een zalf of druppels.

20 mei 2021

Kan mijn kat schurft krijgen ?

Schurft bij katten is een huidziekte die wordt veroorzaakt door mijten. Om je kat te behandelen, moet je een dierenarts raadplegen, want de behandeling is complex: scheren, lotions aanbrengen, injecties, desinfectie van de omgeving van het dier en isolatie om te voorkomen dat je kat andere dieren besmet.

20 mei 2021