Gebit

Bezig met laden...
Blog menu

De adem van mijn kat stinkt, hoe komt dat?

“Wanneer mijn spreekuur net voorbij is, komt het baasje van Bassie nog snel aangesneld. Bassie is een rustige zwarte kater, maar volgens zijn baasje plots toch heel wat rustiger dan normaal. Ik beslis Bassie te onderzoeken want van op enkele meters kan ik het probleem al ruiken…”

10 februari 2023

Melktanden bij katten: hoe verzorg je ze ?

Kittens hebben, net als mensenbaby's, in de eerste weken van hun leven melktanden, die daarna plaatsmaken voor blijvende tanden. Tanden, vooral melktanden, zijn kwetsbaar. Voor de algehele gezondheid van je huisdier moeten ze goed worden verzorgd. Ons advies voor het behoud van het melkgebit en het toekomstige gebit van je kat: een aangepast dieet en regelmatige gebitsverzorging.

16 mei 2021

Wat is stomatitis bij katten ?

Stomatitis is een ontsteking in de bek die wordt veroorzaakt door bacteriën. De kat kan stoppen met eten door de pijn. De symptomen zijn onder andere bloedend tandvlees en pijn op de tong. Je kat kan zelfs zijn tanden verliezen. Dus hoe kun je stomatitis opsporen, verlichten en de oorsprong ervan begrijpen?

15 mei 2021

Hoe verzorg ik de mond van mijn kat ?

Het onderhouden van gebit van je kat helpt parodontitis te voorkomen, die wordt gekenmerkt door het verschijnen van tandplak en tandsteen op de tanden. Om te voorkomen dat je kat zijn tanden verliest, moet je hem regelmatig behandelen. Tandsprays, tandpasta's en andere poeders kunnen hierbij helpen.

14 mei 2021