Verzorging

Bezig met laden...
Blog menu

Ik ga op reis, hoe zorg ik goed voor mijn kat?

Ik adviseer om ervoor te zorgen dat je kat dagelijks voldoende water en eten ter beschikking heeft. Het is ook belangrijk dat er dagelijks iemand komt kijken, zo weet je dat je kat veilig en gezond is. Het is natuurlijk nog beter om je kat bij een voor haar bekende persoon te laten logeren, of naar een pension voor huisdieren te brengen.

15 juni 2023

Hoe bescherm ik mijn kat tegen vlooien?

Mijn advies is om je kat heel het jaar door tegen vlooien te beschermen. Dat doe je met anti-vlooienmiddelen zoals sprays, pipetten, een halsband of pilletjes. De frequentie wordt doorgaans voorgeschreven door het product. Bij besmetting is het nodig je huisdier vaker te behandelen en ook de omgeving mee te behandelen.

5 mei 2023

Hoe kan ik een oorontsteking bij mijn kat voorkomen?

De reden voor een oorontsteking bij je kat is vaak een mijt, schimmel of bacterie, een allergie of een vreemd voorwerp in het oor. Ons advies is om preventief de oren proper en droog houden, en regelmatig te reinigen met de juiste oorreiniger als onderdeel van de basishygiëne.

20 maart 2023

Mijn kat wassen, hoe begin ik daaraan?

Je kat wassen doe je met een geschikte shampoo voor honden. Ons advies is om je kat niet vaker dan één keer elke vier maanden te wassen. Als je je kat vaker wil wassen zijn een reinigingsmousse, droogshampoo of reinigende doekjes de oplossing.

3 maart 2023

De adem van mijn kat stinkt, hoe komt dat?

“Wanneer mijn spreekuur net voorbij is, komt het baasje van Bassie nog snel aangesneld. Bassie is een rustige zwarte kater, maar volgens zijn baasje plots toch heel wat rustiger dan normaal. Ik beslis Bassie te onderzoeken want van op enkele meters kan ik het probleem al ruiken…”

10 februari 2023

Hoe bescherm ik mijn kat tegen wormen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. In de kijker deze keer staat de schattige kitten Missy. Op een opgezette buik na, lijkt Missy kerngezond. Niet is minder waar, want we ontdekten dat het buikje van Missy vol wormen zit. 

30 juni 2022

Hoe bescherm ik mijn kat tegen vlooien?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam Lola op bezoek met springende beestjes tussen de lange haren van haar vacht. Bovendien had het hele gezin last van hevige jeuk...

30 juni 2022

Welke waterfontein kies ik voor mijn kat ?

Met een waterfontein heeft je kat de hele dag voldoende vers water. Het is een belangrijke accessoire voor dieren die alleen thuis blijven. Om een ​​geschikte waterfontein te kiezen, moet je rekening houden met het aantal katten in huis. De fontein moet voldoende inhoud hebben: minimaal 25 cl per dag en per kat toestaan. Daarnaast moet hij een goede autonomie bieden, stil zijn en gemakkelijk te onderhouden.

27 juni 2022

Hoe kom je van vlooien in huis af ?

Katten in huis kunnen ook vlooien betekenen, en dit ongedierte kan het dagelijks leven snel tot een hel maken. Ondanks behandeling kunnen vlooien toch je huis binnensluipen en als je het probleem niet snel aanpakt, krijg je al snel te maken met een plaag. Het herkennen van de tekenen van een plaag, het behandelen van je huis en het voorkomen van de verspreiding van vlooien zijn de belangrijkste stappen in de jacht op de gezworen vijanden van je kat.

5 juli 2021

Mijn kat heeft darmwormen, wat moet ik doen?

Darmwormen komen veel voor bij katten: rondwormen zoals spoelwormen of haakwormen, of platwormen zoals lintwormen. Deze wormen kunnen diarree, braken en bloedarmoede veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen, moet je je kat regelmatig ontwormen om te voorkomen dat darmwormen zich in zijn lichaam nestelen.

20 mei 2021