Jouw kat

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe kan ik mijn kat extra ondersteunen bij gewrichtspijn?

Artrose is een veelvoorkomende aandoening bij grotere katten. Om te voorkomen dat je kat hierdoor belemmerd wordt kan je best kiezen voor een goed supplement. Mijn advies is het gebruik van een supplement én een voeding die de gewrichten ondersteunt.

25 augustus 2023

Waarom krabt mijn kat alles kapot?

Katten krabben om verschillende redenen. Allereerst om hun geur te verspreiden, daarnaast om stress tegen te gaan. Als laatste krabben ze ook omdat ze het leuk vinden.

2 juni 2023

Hoe bescherm ik mijn kat tegen vlooien?

Mijn advies is om je kat heel het jaar door tegen vlooien te beschermen. Dat doe je met anti-vlooienmiddelen zoals sprays, pipetten, een halsband of pilletjes. De frequentie wordt doorgaans voorgeschreven door het product. Bij besmetting is het nodig je huisdier vaker te behandelen en ook de omgeving mee te behandelen.

5 mei 2023

Mijn kat raakt haar brokjes niet meer aan, wat kan ik doen?

Mijn advies is om na te gaan of je kat niet teveel snacks krijgt of stress ervaart. Daarnaast is een mogelijke verklaring voor verminderde eetlust dat je kat een kieskeurige eter is. Wij raden de smakelijke voeding van Hill’s of Royal Canin aan voor moeilijke eters.

20 april 2023

Hoe kies ik veilig speelgoed voor mijn kat?

Hou de ruimte waar je kat speelt veilig en vrij van gevaarlijke voorwerpen. Zo loopt je kat het minste risico op letsels. Ons advies is om je kat  altijd in de gaten te houden tijdens het spelen met touw en pluche speelgoed. 

7 april 2023

Hoe kan ik een oorontsteking bij mijn kat voorkomen?

De reden voor een oorontsteking bij je kat is vaak een mijt, schimmel of bacterie, een allergie of een vreemd voorwerp in het oor. Ons advies is om preventief de oren proper en droog houden, en regelmatig te reinigen met de juiste oorreiniger als onderdeel van de basishygiëne.

20 maart 2023

Mijn kat wassen, hoe begin ik daaraan?

Je kat wassen doe je met een geschikte shampoo voor honden. Ons advies is om je kat niet vaker dan één keer elke vier maanden te wassen. Als je je kat vaker wil wassen zijn een reinigingsmousse, droogshampoo of reinigende doekjes de oplossing.

3 maart 2023

Mag mijn kat groenten en fruit eten?

Je mag zeker groenten en fruit aan je huisdier geven. Dat is zelfs heel gezond als tussendoortje. Het is wel belangrijk dat je oplet welke fruit en groenten je geeft. Zo zijn sommige groenten en fruit toxisch en daardoor niet veilig voor je kat.

24 februari 2023

De adem van mijn kat stinkt, hoe komt dat?

“Wanneer mijn spreekuur net voorbij is, komt het baasje van Bassie nog snel aangesneld. Bassie is een rustige zwarte kater, maar volgens zijn baasje plots toch heel wat rustiger dan normaal. Ik beslis Bassie te onderzoeken want van op enkele meters kan ik het probleem al ruiken…”

10 februari 2023

Hoe ga ik om met het bedelgedrag van mijn kat?

Als dierenarts sta ik huisdiereigenaren op verschillende manieren bij. Zo kwamen de baasjes van Blue, een heerlijk zachte ragdoll, niet met een gezondheidsprobleem maar met een gedragsprobleem op consultatie. Sinds de feestdagen heeft Blue altijd zin in iets lekkers, en staat ze dus bij elk lekker hapje te bedelen…

28 december 2022