Ogen en oren

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe verzorg ik de ogen van mijn hond?

Om te voorkomen dat het gebied onder de ogen voortdurend vochtig is, reinig je dit het best met een fysiologische oplossing. Dit herhaal je gemiddeld twee tot drie keer per week. Heeft je hond roodheid onder de ogen? Raadpleeg dan snel je dierenarts. 

3 november 2023

Heeft je hond vochtige oren na regenval? Let op voor een oorontsteking!

Schudden met de kop en het oor naar beneden houden zijn symptomen die bij verschillende ziektebeelden passen, onder andere ook bij een oorontsteking. Om oorontstekingen te vermijden kan je de oren best goed verzorgen. Mijn advies is om tijdens de natte maanden extra aandacht aan de oren te besteden.

8 oktober 2023

Hoe kan ik een oorontsteking bij mijn hond voorkomen?

De reden voor een oorontsteking bij je hond is vaak een schimmel of bacterie door natte oren, een allergie of een vreemd voorwerp in het oor. Ons advies is om preventief de oren proper en droog te houden, en de oren af en toe te reinigen met de juiste oorreiniger als deel van de basishygiëne.

20 maart 2023

Wat is othematoom bij honden ?

Othematoom is een traumatische ooraandoening die veel voorkomt bij honden. Het kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Heel vaak is het een incident dat verband houdt met te hard krabben: de hond verwondt de binnenste pinna, waardoor een hematoom ontstaat. Othematoom bij honden is geen absolute noodsituatie, maar de aandoening kan wel verergeren. Het is daarom raadzaam om een dierenarts te raadplegen voor behandeling.

15 mei 2021

Hoe wordt cataract bij een hond behandeld ?

Cataract bij honden is een vertroebeling van de kristallijne lens: er ontstaat een licht blauwachtige waas die het licht tegenhoudt. Als deze aandoening niet wordt behandeld, kan het zicht geleidelijk verslechteren, wat kan leiden tot volledige blindheid. Deze aandoening, die veel voorkomt bij oudere honden, is niet 100% behandelbaar. Er zijn echter wel voedingssupplementen beschikbaar om het ontstaan van cataract bij honden te helpen voorkomen. Als de cataract te ver gevorderd is, is een operatie essentieel om het zicht van je hond te herstellen.

15 mei 2021

Hoe verzorg ik de oren van mijn hond ?

De oren van je hond schoonmaken is een hygiënisch gebaar dat je van jongs af aan regelmatig moet doen. Op die manier kun je terugkerende oorinfecties voorkomen. Hier zijn een paar tips voor het schoonmaken van de oren van je hond: doe het regelmatig, vermijd wattenstaafjes en gebruik producten die oorsmeer oplossen, zoals een reinigingsoplossing speciaal voor hondenoren.

14 mei 2021

Oormijt bij de hond

Oormijten zijn vervelende beestjes die in het oor kruipen en daar voor jeuk zorgen. Als je je viervoeter dus vaak ziet krabben aan zijn oortjes of met de kop ziet schudden, is oormijt een mogelijke oorzaak. Ontdek hoe je weet of je hond oormijt heeft, hoe je zijn oren behandelt en hoe je je hond kan beschermen hiertegen. 

19 april 2021

Oorontsteking bij de hond

Oorontsteking is 1 van de meest voorkomende aandoeningen bij de hond. Een ongecompliceerde oorontsteking valt prima op te lossen met de juiste oorproducten die de dierenarts zal voorschrijven. Thuis ga je dan een tijdje aan de slag om de oren van je hond beter te maken. Leuk zal je trouwe kameraad dit niet vinden telkens je met de oorproducten voor zijn neus staat, maar alles voor zijn gezondheid! Want een ooronsteking kan al snel verergeren, dus hoe sneller de ontsteking behandelen, hoe beter. Lees verder over de oorzaken, diagnose en de oorproducten. Leer wat je kan doen om oorontsteking in de toekomst te voorkomen! 

19 april 2021

Verzorging van oren, ogen en nagels bij je puppy

Je hebt een puppy in huis en je wil die netjes verzorgen maar je weet er nog niet veel over? Geen nood, onze Pharmapets dierenarts maakte een reeks artikelen met daarin alles wat je moet weten over je kleine nieuwe vriend. In dit blogartikel gaan we dieper in op de verzorging van de oortjes, oogjes en nagels van een puppy. Lees meer over hoe je je pup hieraan laat wennen en welk materiaal je nodig hebt. 

19 april 2021