Senior/oudere hond

Bezig met laden...
Blog menu

Heeft mijn hond met gewrichtspijn aangepaste beweging nodig?”

In deze blog krijg je inzicht in de noodzaak van aangepaste beweging voor honden met gewrichtspijn, met de expertise van dierenarts Valerie van PharmaPets. Het advies is gericht op het bieden van comfortabele en veilige activiteiten voor honden die last hebben van ouderdomskwaaltjes zoals artrose. Beweging blijft essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van je hond, maar het is belangrijk om activiteiten aan te passen aan zijn behoeften.

25 april 2024

Hoe bescherm ik de gewrichten van mijn hond?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week komt Baloe voor zijn jaarlijkse controle. Hij heeft moeite om recht te staan na zijn slaapje. Verder lijkt er niets aan de hand, onze dierenarts onderzoekt het probleem. 

22 juni 2022

Wat is de menopauze bij honden ?

Misschien ben je het zat om de loopsheid van louw hond te moeten verdragen en kun je niet wachten tot ze in de menopauze komt. Het slechte nieuws is dat de menopauze bij honden niet bestaat. Hoewel bij hondachtigen geen bewezen menopauze bestaat, d.w.z. een volledige stopzetting van de eierstokfunctie, kan een ouder wordende teef toch last krijgen van onregelmatige loopsheid en vrij ernstige gezondheidscomplicaties die verband houden met hormonen en haar cycli.

15 mei 2021

Wat moet je doen als je hond een beroerte krijgt ?

Beroertes bij honden zijn zeldzaam. Maar als het toch gebeurt, moet je contact opnemen met een dierenarts. Hij zal de eerste symptomen en ongemakken, zoals misselijkheid of braken, behandelen door tabletten toe te dienen. Als de symptomen ernstiger zijn, kan de hond aan een infuus en zuurstof worden gelegd terwijl hij zijn normale toestand herstelt. Om de beroerte te bevestigen, is een MRI-scan nodig. Deze spoort de aanwezigheid van een tumor, trauma of bloeding op, wat enkele van de mogelijke oorzaken van een beroerte zijn.

15 mei 2021

Hoe kan ik het vestibulair syndroom bij honden verlichten ?

Dit vestibulair syndroom bij honden wordt vaak verward met een beroerte. In dit geval is echter het binnenoor aangetast. Je kunt je hond die lijdt aan het vestibulair syndroom verlichten met pijnstillers en door misselijkheid en braken te verminderen (met tabletten). In alle gevallen is ons advies om een dierenarts te raadplegen om de oorzaak van de aandoening te achterhalen en de meest effectieve veterinaire behandeling te bepalen.

15 mei 2021

Hoe wordt cataract bij een hond behandeld ?

Cataract bij honden is een vertroebeling van de kristallijne lens: er ontstaat een licht blauwachtige waas die het licht tegenhoudt. Als deze aandoening niet wordt behandeld, kan het zicht geleidelijk verslechteren, wat kan leiden tot volledige blindheid. Deze aandoening, die veel voorkomt bij oudere honden, is niet 100% behandelbaar. Er zijn echter wel voedingssupplementen beschikbaar om het ontstaan van cataract bij honden te helpen voorkomen. Als de cataract te ver gevorderd is, is een operatie essentieel om het zicht van je hond te herstellen.

15 mei 2021

Hoe help ik mijn hond met heupdysplasie ?

Heupdysplasie bij honden komt voor bij 20% van de middelgrote en grote rassen. Hoewel er geen echte genezing is voor deze erfelijke ziekte, zijn er een aantal behandelingen beschikbaar om honden die eraan lijden te helpen: ontstekingsremmers, chirurgie of voedingssupplementen om de gewrichten te ondersteunen.

14 mei 2021

Mijn hond heeft een hartaandoening, wat moet ik doen ?

De symptomen van een een hond met hartproblemen zijn hoesten, kortademigheid, snelle vermoeidheid en de behoefte om te spugen, vooral bij inspanning en/of warm weer. Als je deze symptomen ziet, maak dan een afspraak met je dierenarts, die de juiste behandeling voor je harpatiënt zal voorschrijven: medicatie die vaak gepaard gaat met gemedicaliseerde voeding voor honden met hartproblemen.

14 mei 2021

Hoelang leeft een hond?

De gemiddelde levensduur van een hond bedraagt ​​10 tot 15 jaar. Deze levensverwachting hangt echter af van verschillende factoren, zoals het ras van de hond, zijn gezondheidstoestand, zijn levensstijl, zijn omgeving en zijn genetische erfgoed. De oudste hond ter wereld stierf op 30-jarige leeftijd.

13 mei 2021

Wat kun je doen als je hond artrose heeft?

Artrose bij honden is een gewrichtsaandoening die pijn en langdurige mobiliteitsproblemen veroorzaakt. Artrose kan niet worden genezen, maar er zijn wel manieren om je hond een goede levenskwaliteit te helpen behouden: regelmatige lichaamsbeweging, het gewicht van je hond beperken, hem een specifiek dieet geven, hem chondroprotectiva geven, onverzadigde vetzuren injecteren en ontstekingsremmers toedienen tijdens aanvallen.

11 mei 2021