Spijsvertering

Bezig met laden...
Blog menu

Mag ik mijn hond een chocolade paaseitje geven?

Is het veilig om je hond een chocolade paaseitje te geven? Ontdek het in onze blog, waar dierenarts Valerie uitlegt waarom chocolade giftig is voor honden en wat te doen als je hond per ongeluk chocolade heeft gegeten. Leer meer over de gevaren van chocoladevergiftiging en ontvang waardevolle tips voor een veilige en vrolijke paasviering met je harige vriend.

21 maart 2024

Hoe stress invloed heeft op de spijsvertering van je hond en wat je kunt doen

Ontdek hoe stress de spijsvertering van je hond beïnvloedt en leer effectieve oplossingen met advies van dierenarts Valerie. Verminder stress en bevorder de gezondheid van je viervoeter met supplementen en training.

15 januari 2024

Pro- en prebiotica voor je hond, helpt dat echt bij spijsverteringsproblemen?

Ontdek hoe pro- en prebiotica de spijsvertering van honden beïnvloeden en vind veilige oplossingen met onze dierenarts.

15 januari 2024

Welke snacks kies ik voor mijn hond met spijsverteringsproblemen?

Verwen je hond met geschikte snacks bij spijsverteringsproblemen! Ontvang advies van onze dierenarts over het kiezen van licht verteerbare traktaties die de spijsvertering van je huisdier niet belasten.

15 januari 2024

Kan ik de spijsvertering van mijn hond verbeteren met supplementen?

Ontdek hoe supplementen de spijsvertering van je hond kunnen optimaliseren! Onze dierenarts staat klaar om jou te begeleiden bij het kiezen van de juiste supplementen en het gebruik ervan.

15 januari 2024

Mijn hond braakt af en toe, moet ik me zorgen maken?

Bij spijsverteringsproblemen begin je met het geven van ondersteunende voeding en supplementen. Vermijd stress en geef even geen snacks of beloningen meer. Vaak zijn de klachten van voorbijgaande aard. Heeft je hond na een week echter nog steeds last van braken en/of diarree, dan is er wellicht iets anders aan de hand. Consulteer in dat geval je dierenarts om de oorzaak te achterhalen.

2 oktober 2023

Mijn hond eet gras, is dat normaal?

De oorzaken van gras eten zijn divers, maar vaak wordt een spijsverteringsprobleem gevonden. Door gras te eten gaan honden braken. Als je hond regelmatig gras eet, is het dus een goed idee verder onderzoek te doen.

11 juli 2023

Hoe maak je de overgang naar nieuwe voeding?

Overschakelen naar nieuwe voeding doe je best geleidelijk aan. Je hond moet hier lichamelijk en mentaal aan kunnen wennen. Honden zijn vaak gevoelig aan verandering, dus kan dit gepaard gaan met stress. Ook diarree is een gekend gevolg. Lees er alles over in deze blog. 

13 juli 2022

Mijn hond heeft weleens diarree, wat doe ik hieraan?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam de stressgevoelige Beau op bezoek. Hij had last van af en toe dunne ontlasting en vervelende windjes...

30 juni 2022

Coprofagie bij honden begrijpen

Coprofagie bij honden verwijst naar een dier dat zijn eigen uitwerpselen of die van andere honden eet. Dit gedrag kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van spijsverteringsparasieten, gastritis, een probleem met de darmflora, een vitaminetekort of angst. Hier vind je advies over hoe je coprofagie bij je hond kunt stoppen.

20 mei 2021