Bezig met laden...
Blog menu
15 januari 2024
Advies van onze dierenartsen

Kan ik de spijsvertering van mijn hond verbeteren met supplementen?

Ontdek hoe supplementen de spijsvertering van je hond kunnen optimaliseren! Onze dierenarts staat klaar om jou te begeleiden bij het kiezen van de juiste supplementen en het gebruik ervan.

Kan ik de spijsvertering van mijn hond verbeteren met supplementen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“Lotje heeft last van diarree en braken door een spijsverteringsprobleem. Ze krijgt al speciale voeding, wat kunnen we nog meer doen?”

Lotje

Advies: supplementen kunnen de spijsvertering ondersteunen.

Afhankelijk van het specifieke probleem waar je hond last van heeft zijn er verschillende supplementen die je viervoeter extra kunnen ondersteunen. Het geven van een supplement vervangt nooit de dieetvoeding, maar zorgt ervoor dat deze nog beter zijn werk kan doen. Je hond krijgt dus extra ondersteuning, en dat is bij maag/darmklachten wel fijn.

Gebruik: in kuren of permanent.

Supplementen kan je geven als preventie, of tijdens het genezingsproces. Wanneer je hond bijvoorbeeld acuut last heeft van de spijsvertering, zal je het supplement voor een kortdurende periode geven. Dat kan zijn na een milde vergiftiging, ziekte… Heeft je hond gevoelige darmen of aanleg voor spijsverteringsproblemen? Dan kan je een supplement permanent geven ter preventie. Het is altijd aan te raden om een consult bij de dierenarts te boeken wanneer je speciale voeding of supplementen langdurig zal blijven geven. Dat kan bij je eigen dierenarts, maar je kan ook onze dierenarts contacteren. Lees er meer over hieronder.

Onzeker over je keuze?

Het kan zijn dat je niet helemaal zeker bent van de gekozen voeding. Er is dan ook een groot aanbod. Twijfel je? Neem dan gerust contact op met dierenarts Valerie voor meer info. Dat kan via mail, chat of videochat.

3 topkeuzes natvoer voor honden met een spijsverteringsprobleem:

1.  Purviso Digestive Comfort: bij chronische diarree of verstopping.

Het supplement Purviso Digestive Comfort beoogt vooral de symptomen van spijsverteringsproblemen aan te pakken. De oorzaken zijn uiteenlopend en moeten natuurlijk verder onderzocht worden. Door de psylliumvezels in Purviso Digestive Comfort wordt de spijsvertering ondersteund. Deze vezels reageren in de darmen en helpen bij chronische diarree of een verstopping van de spijsvertering.  

2.   Canikur Pro: bij acute diarree.

Canikur Pro werkt op natuurlijke wijze en draagt bij aan een gezonde darmwerking door de darmflora te stabiliseren, de groei van gezonde bacteriën te bevorderen en de darm tegen toxines te beschermen. Dat doet het door een probioticum (Enterococcus faecium), een prebioticum (Bio-Mos-C) en een minerale klei (montmorilloniet). Daarnaast zal je hond het ook nog lekker vinden omdat het een smakelijke pasta met vleessmaak is.  

3.  Laxanorm: voor constipatie.

De actieve bestanddelen in Laxanorm bedekken de darmwand en ondersteunen de darmtransit. Het wordt vooral toegedient aan dieren die last hebben van constipatie omdat het de darmpassage ondersteunt.

Wetenschappelijke info over de spijsvertering.

Spijsverteringsproblemen bij honden kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder dieet gerelateerde problemen, infecties, allergieën, stress of onderliggende gezondheidsaandoeningen. Het is dus belangrijk om te kijken naar de oorzaak en dan alle beïnvloedende factoren aan te pakken. Daarbij zijn voeding en voedingssupplementen heel belangrijke hulpmiddelen

Reacties