Bezig met laden...
Blog menu
15 januari 2024
Advies van onze dierenartsen

Pro- en prebiotica voor je hond, helpt dat echt bij spijsverteringsproblemen?

Ontdek hoe pro- en prebiotica de spijsvertering van honden beïnvloeden en vind veilige oplossingen met onze dierenarts.

Pro- en prebiotica voor je hond, helpt dat echt bij spijsverteringsproblemen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“We lazen dat pro- en prebiotica goed zijn voor honden met last van de darmen zoals Lotje. Is dat zo, en welke producten kunnen voor ons interessant zijn?”

Lotje

Advies: maak een geïnformeerde keuze.

Bij PharmaPets staan we altijd voor je klaar met een breed team aan experts. Dat is belangrijk, want er zijn veel producten op de markt die daarom niet allemaal écht de juiste werking hebben. Pro- en prebiotica zijn inderdaad heel goed voor een juiste werking van het spijsverteringsstelsel. De aangeraden producten in deze blog zijn veilig en samengesteld door dierenartsen. 

Gebruik: veilig toevoegen aan hondendieet.

Pro- en prebiotica zijn altijd gezond voor je hond, ze werken ondersteunend. Je kan ze dus gerust aan het basisdieet van je viervoeter toevoegen. De samenstelling is ook veilig in combinatie met dieetvoeding en supplementen. Het is dus veilig te combineren met de gekozen behandeling voor je hond. Je kan ze dagelijks gedurende langere tijd geven aan je dier of werken in kuren. 

Onzeker over je keuze?

Weet je nog niet zeker of pro- en prebiotica je hond kunnen helpen? Of heb je een product gekozen en wil je meer weten over de werking ervan? Neem dan gerust contact op met dierenarts Valerie voor meer info. Dat kan via mail, chat of videochat.

3 veilige pro- en prebiotica die werken voor je hond:

1.   Purviso Plus Pro Flora.

Purviso Plus maakt bij dit supplement gebruik van zowel pre- als probiotica in combinatie met psyliumvezels. Deze laatste bieden onmiddellijk hulp bij waterige ontlasting terwijl de pre- en probiotica de darmflora herstellen. Ideaal voor zowel honden met chronische als acute last van de spijsvertering. De supplementen van Purviso Plus zijn allemaal zo samengesteld dat je hond ze ook lekker vindt. Dit supplement wordt daarom aangeboden als een lekker snoepje.

2.  Viyo Imune +.

Viyo Imune + is een drank op basis van prebiotica die de goede bacteriën in de darm te voeden. De prebiotische vezels komen intact in de darm terecht doordat ze in de vorm van een drank worden aangeboden. Ze worden dus pas afgebroken waar ze het nuttigst zijn.

3.  Purina Pro Plan Fortiflora.

Het supplement Purina Pro Plan Fortiflora bevat levensvatbare probiotica. De opbouw zorgt ervoor dat de levende en nuttige bacteriën veilig in het spijsverteringskanaal terechtkomen. Het bevat onder andere de melkzuurbacterie Enterococcus faecium die bewezen de normale darmgezondheid verbeteren. Fortiflora heeft een poedervorm en kan je over het eten van je viervoeter strooien.

Wetenschappelijke info over de spijsvertering.

Spijsverteringsproblemen bij honden kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder dieet gerelateerde problemen, infecties, allergieën, stress of onderliggende gezondheidsaandoeningen. Het is dus belangrijk om te kijken naar de oorzaak en dan alle beïnvloedende factoren aan te pakken. Daarbij zijn voeding en voedingssupplementen heel belangrijke hulpmiddelen

Reacties