Bezig met laden...
Blog menu
15 januari 2024
Advies van onze dierenartsen

Waarom zou je je hond supplementen geven?

Natuurlijk kunnen er meerdere redenen zijn voor deze verkleuring, zoals bijvoorbeeld een infectie door allergische reactie of een wonde, maar tijdens natte periodes is er ook een grote kans op een bacteriële, schimmel- of gistinfectie zonder onderliggende oorzaak. Mijn advies is om de natte pootjes aan te pakken. Om te weten te komen of er ook een onderliggende oorzaak is voor de verkleuring, ga je best langs bij je dierenarts.

Waarom zou je je hond supplementen geven?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“Filou is een hondje met allerlei kleine kwaaltjes. Gelukkig is zijn baasje bijzonder zorgzaam en staat ze altijd voor hem klaar. Ik deed deze week met haar een videoconsultatie over het gebruik van enkele supplementen.”

Filou

Op consultatie: werken supplementen nu echt voor mijn hond?

Marie, baasje van Filou had naarstig op het internet gezocht naar oplossingen om haar hond nog beter te helpen. Ze kwam daarbij verschillende supplementen tegen en wilde graag weten of deze effectief zouden helpen voor Filou. Aangezien Marie voor Filou een abonnement heeft bij ons, kan ze genieten van gratis videoconsultaties.

 Advies: let op de kwaliteit en maak een geïnformeerde keuze.

Marie is niet de enige die zich deze vraag stelt. Het is een goede keuze om eerst even advies te vragen, er zijn enorm veel supplementen op de markt en ze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Daarom is het aan te raden dat ze voor Filou supplementen kiest die door dierenartsen werden ontwikkeld en goedgekeurd. Ik ga samen met haar na welke supplementen Fillou effectief extra kunnen ondersteunen en overloop het gebruik.

Voor welke problemen zijn er supplementen:

Kies een supplement dat aansluit bij de behoeften van je hond.

Behandeling: volg de juiste dosering en gebruiksinstructies.

Voor een optimaal effect is het belangrijk dat je de instructies op de doos van het supplement goed opvolgt. Let daarbij ook op de dosering. De specifieke samenstelling van het supplement is altijd zo opgebouwd dat het extra ondersteuning biedt naast een eventuele behandeling. Als je hond nog geen probleem ondervindt werken ze preventief. Het is bijvoorbeeld zeker interessant om honden die aanleg hebben voor bepaalde gezondheidsproblemen extra ondersteuning te bieden met een supplement.

Het effect. 

Marie kan aan de slag met het advies en is heel tevreden over haar eerste videoconsultatie. Filou kan nu nog meer vertroeteld worden, meer wil ze ook niet voor haar trouwe metgezel.

3 Tips als je je hond supplementen wil geven:

Kies voor kwaliteit.

Er zijn heel wat supplementen waarvan de werking niet onderzocht werd. Het is daarom belangrijk om niet zomaar een supplement te kopen zonder de kwaliteit na te gaan. Kies voor een product dat door dierenartsen gecontroleerd werd en doe eventueel navraag bij een dierenarts voor je een keuze maakt.

Speel in op de behoeften van je hond.

Supplementen kan je in kuren geven of permanent. Dat is ook weer afhankelijk van de situatie van je huisdier. Bij een acuut probleem zal je een supplement bijvoorbeeld tijdelijk geven tot het probleem is opgelost. Heeft je huisdier aanleg om hetzelfde probleem opnieuw te ontwikkelen? Dan kan je een supplement ook permanent geven. Voor grote honden en senior honden raad ik bijvoorbeeld zeker aan om permanent een supplement voor de gewrichten te geven.

Combineer met dieetvoeding.

Supplementen kan je geven in combinatie met medicatie of een specifieke dieetvoeding . Ze bevatten geen medische stoffen en er is dus geen risico op overdosis. Je volgt natuurlijk best wel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het supplement op. De combinatie met een dieetvoeding werkt altijd het best. Het supplement zal namelijk zo ondersteunen dat de dieetvoeding nog beter werkt.

Puur wetenschappelijk.

De laatste jaren werd er veel onderzoek gedaan naar de effecten van bepaalde stoffen om gezondheidsproblemen bij honden te voorkomen. Zo werken de stoffen glucosamene en chondroïtine goed bij honden met gewrichtsproblemen. Ook het nut van Omega-3 vetzuren voor huid en vacht en bij allergieën is wetenschappelijk bewezen. Voor honden met stress zijn bestanddelen als koemelkeiwit heel interessant en bij spijsverteringsklachten kijk je best uit naar pre- en probiotica. De ingrediënten van een supplement zijn dus van belang. Deze kijk je dan ook best uitgebreid na.

Reacties