Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
20 mei 2021
Advies van onze dierenartsen

Hoe kies ik een trainingshalsband voor mijn hond?

Veel hondeneigenaars vinden het moeilijk om hun hond te laten gehoorzamen. Om te voorkomen dat je een professional moet inschakelen en om jezelf lange, dure trainings- en gedragssessies te besparen, kan een trainingshalsband de oplossing zijn. Het is een moderne, pijnloze en effectieve manier om jouw huisdier de basisbeginselen van gehoorzaamheid bij te brengen. Ontdek hier hoe je de juiste trainingshalsband kunt kiezen en jouw hond gemakkelijker en sneller een heleboel nieuwe dingen kunt leren.

Hondenhalsband voor training

Wat is een hondentrainingshalsband?

Een trainingshalsband is een eenvoudig te gebruiken apparaat om je puppy of hond te trainen. Het wordt gebruikt met een afstandsbediening, waarmee je jouw hond kunt bevelen om verschillende dingen te doen. De halsband zendt een elektrostatische impuls, een geluidssignaal, een trilling of een spraaksignaal uit, zodat jouw hond het commando begrijpt en uitvoert. Dit type halsband wordt gebruikt door specialisten in niet-positieve versterkingstraining.

Verbeter de training van jouw hond met een trainingshalsband.

Negatieve versterking: sneller en effectiever.

Natuurlijk is het perfect mogelijk om jouw hond of puppy te trainen met positieve bekrachtiging. Deze methode levert blijvende resultaten op die het welzijn van het dier ten goede komen, maar vergt ook een grotere investering in tijd en geld (om een gedragstherapeut in te schakelen). De trainingshalsband maakt gebruik van negatieve bekrachtiging, wat vaak effectiever en sneller is, vooral om het vervelende gedrag van de hond te stoppen. Dankzij de afstandsbediening kun je jouw hond ook op afstand besturen.

Snelle resultaten zonder negatieve impact.

Het gebruik van trainingshalsbanden heeft veel kritiek uitgelokt van bepaalde gedragsdeskundigen, opvoeders en dierenbeschermers. Talrijke studies over hondengedrag tonen echter aan dat dit type hulpmiddel, wanneer het correct wordt gebruikt, sneller resultaten oplevert zonder echt negatieve gevolgen voor de hond. De trainingshalsband wordt vooral aanbevolen voor honden met lastig gedrag (blaffen, agressieve honden, enz.).

De commando's die je jouw hond kunt leren met een trainingshalsband.

Een trainingshalsband is een van de meest doeltreffende hulpmiddelen om jouw huisdier allerlei commando's aan te leren. Veel jagers gebruiken ze om hun honden te leren jagen of om ze terug te roepen aan het einde van de jacht. Ze gebruiken een afstandsbediening om op afstand een geluidssignaal of trilling te activeren. Met een trainingshalsband kun je jouw hond leren om :

  • op de hiel te lopen zonder aan de riem te trekken
  • op de hiel te lopen zonder riem;
  • jouw hond terug te roepen wanneer hij van zijn veiligheidszone afdwaalt
  • jouw hond te laten stoppen op een door je gekozen moment.
  • De trainingshalsband zal je helpen vervelend gedrag te stoppen wanneer jouw hond gras eet of :
  • ongepast blaft
  • op mensen springt
  • achter alles aanzit dat beweegt
  • in jouw tuin graaft
  • probeert weg te lopen.

Ons advies voor het kiezen van de juiste trainingshalsband.

Bij de keuze van jouw trainingshalsband kies je best een model dat aangepast is aan de grootte van jouw hond en jouw doelstellingen. Hoorbare en vibrerende trainingshalsbanden zijn bijvoorbeeld beter geschikt om jouw hond eenvoudige commando's te leren, zoals aanlijnen of terugroepen. Aan de andere kant, als je meer geïnteresseerd bent in het stoppen van de negatieve gedragingen van jouw hond, raden wij je aan om te kiezen voor een elektrostatische impulstrainingshalsband (te vermijden voor honden met een hartaandoening), die een groter effect zal hebben op jouw hond. Je moet ook kiezen voor een waterdicht model als jouw hond gewend is om te zwemmen of uit te gaan in de regen, en een halsband kiezen die geschikt is voor de grootte van jouw hond, met een voorkeur voor een lichtgewicht model voor kleinere honden.

Pharmapets Biedt jou

Reacties