Bezig met laden...
Blog menu
13 december 2023
Advies van onze dierenartsen

Cadeautjes waar je kat blij van wordt, waar moet je beginnen?

Kies voor je kat zeker niet zomaar een cadeau, maar haal het bij een gespecialiseerde dierenwinkel. Het cadeau moet zeker veilig en ook huisdiervriendelijk zijn. Om je kat echt blij te maken, moet het cadeau natuurlijk ook uitdagend zijn of lekker. Ik adviseer je om je kat goed te observeren bij het kiezen van een geschikt cadeau.

Cadeautjes waar je kat blij van wordt, waar moet je beginnen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“We willen Lola graag iets geven met kerst, wat zouden we voor haar onder de kerstboom kunnen leggen?”

Lola

Een geschikt cadeau.

Net als bij mensen moet je je kat een beetje kennen om het juiste cadeau te geven. De baasjes boeken een videoconsult met mij om dit te bespreken. Tijdens de consultatie wordt dus nagegaan wat Lola leuk vindt van haar speelgoed, wat ze minder leuk vindt en wat haar interesse vaak wekt. Soms kan het interessant zijn om te kijken wat je huisdier vaak mispeutert en kan je daar een cadeau op bedenken.

Heel graag apporteren en krabben.

Uit het gesprek wordt duidelijk dat Lola graag achter iets aan rent en het terug brengt. Misschien vind je het een gek idee, maar ook katten kunnen apporteren leuk vinden. Daarnaast is er één plekje in huis waar Lola toch nog aan de meubels krabt. Haar baasje vindt het wat vreemd want ze doet het nergens anders.

Jaagspeelgoed en een krabpaal.

Het ideale speelgoed voor een kat die graag apporteert, rent of jaagt, is natuurlijk jaagspeelgoed . Omdat Lola zo graag haar speelgoed terugbrengt, kan het leuk zijn om dat te combineren met een lekker snoepje zoals deze van Pettitude . Het probleempje van het krabben in huis kan opgelost worden door het plaatsen van een krabpaal . Daarmee geven de baasjes van Lola haar ook iets dat ze écht graag doet.

Het effect. 

Lola speelt enorm graag met haar nieuwe speeltjes, en het spelletje is nog leuker nu er snoepjes bij betrokken worden. Ook haar nieuwe krabpaal werd al goed gebruikt. 

3 Tips om je kat een leuk cadeau te geven:

Wat doet je kat graag?

Is er een spelletje waar je kat geen genoeg van kan krijgen? Dan heb je al meteen een goede keuze te pakken. Je kan bijvoorbeeld denken aan een variatie op dat speelgoed om cadeau te doen. Nieuwe prikkels werken altijd. Favorieten bij de meeste katten zijn jagen en intelligentiespeelgoed . Voor elk type kat is er wel een leuk speeltje te bedenken. Wil je kat gewoon meer knuffelen met jou? Denk dan aan een gezellig dekentje , of een warmtekussen om naast je te leggen.

Wat vindt je kat lekker?

Er zijn altijd geuren die je kat extra lekker vindt in huis. Dat kan je merken als je zelf iets klaarmaakt en je kat heel veel interesse heeft in wat er op je bord ligt. Ze zal ook favoriete smaken in brokjes en snoepjes hebben. Tijdens de feestdagen is het voor je kat heel fijn om iets lekkers te krijgen. Dat kunnen snoepjes zijn, of een portie natvoer, of je kan zelf een heerlijk dessertje in elkaar steken. Kies wel altijd veilige ingrediënten. Meer info vind je in deze blog.

Wat komt je kat zichtbaar tekort?

Vaak merk je het zelf wel als je kat iets tekort komt. Bijvoorbeeld doordat ze minder fijn gedrag vertoont. Dé oplossing is dan om dat gedrag positief te verbeteren zonder je kat te bestraffen. Uiteindelijk komt je kat iets tekort en daar kan ze niks aan doen. Observeer dus je kat goed in haar dagelijks leven, zo kom je zeker te weten waar je haar een plezier mee kan doen.

Het leukste kerstcadeau voor je kat.

Reacties