Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
14 mei 2021
Advies van onze dierenartsen

Hoe kan ik mijn kat met artrose helpen ?

Bij artrose bij je kat wordt het kraakbeen vernietigd. Deze ongeneeslijke ziekte treft vooral oudere katten. Hoewel er geen genezing is voor artrose bij katten, zijn er ontstekingsremmers en voedingssupplementen die de achteruitgang van de gewrichten kunnen helpen beperken.

Hoe kan ik mijn kat met artrose helpen ?

Waarom lijdt jouw kat aan artrose?

Net als mensen hebben katten tegenwoordig baat bij een beter dieet en betere medische zorg. Ze leven langer en hebben daarom vaker last van ouderdomsziekten, zoals artrose.

Artrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening die wordt gekenmerkt door de achteruitgang van een gewricht. Het resulteert in de vernietiging van kraakbeen en de aanmaak van extra botweefsel. Er bestaat geen genezing, maar het is mogelijk om de voortgang te vertragen en de pijn die het kan veroorzaken te verminderen.

Artrose bij je kat opsporen en kiezen voor de juiste behandeling.

Artrose bij katten opsporen is veel moeilijker dan bij honden. Terwijl honden hun pijn en ongemak tonen door te janken of mank te lopen, zijn katten discreter.

Als je kat echter minder gewillig beweegt, aarzelt om op meubels of trappen te klimmen... zijn dit tekenen die je serieus moet nemen.

Hoe meer pijn het doet, hoe minder hij beweegt. Je kat kan steeds geïrriteerder en zelfs slordiger worden als hij moeite heeft om in de kattenbak te komen.

In sommige gevallen kan je kat angststoornissen ontwikkelen. Deze worden vaak geaccentueerd door de aanwezigheid van andere dieren.

Zodra de diagnose artrose is gesteld (meestal door middel van röntgenfoto's), kan je dierenarts voorstellen om je huisdier te verlichten met ontstekingsremmers en/of kraakbeenbeschermende voedingssupplementen zoals Agilium, dat de afbraak van kraakbeen beperkt.

Let op het gewicht van jouw kat om het risico op artrose te beperken.

Overgewicht versnelt de slijtage van de gewrichten. Pas dus op voor het risico op overgewicht, dat vaak verband houdt met een onevenwichtig dieet.

Pharmapets biedt jou

Reacties