Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
27 juni 2022
Onderdeel van: Jouw kat, Verzorging
Advies van onze dierenartsen
Onderdeel van: Jouw kat, Verzorging

Welke waterfontein kies ik voor mijn kat ?

Met een waterfontein heeft je kat de hele dag voldoende vers water. Het is een belangrijke accessoire voor dieren die alleen thuis blijven. Om een ​​geschikte waterfontein te kiezen, moet je rekening houden met het aantal katten in huis. De fontein moet voldoende inhoud hebben: minimaal 25 cl per dag en per kat toestaan. Daarnaast moet hij een goede autonomie bieden, stil zijn en gemakkelijk te onderhouden.

Welke waterfontein kies ik voor mijn kat ?

Waarom een ​​waterfontein voor katten kopen?

Een goede hydratatie is belangrijk voor de gezondheid van jouw huisdier. Met de waterfontein heeft jouw kat altijd schoon, vers water. Dit apparaat werkt op netstroom, waardoor het 24 uur per dag in actie kan blijven en is voorzien van een filtersysteem, zodat jouw huisdier van gezond water wordt voorzien.

Het gebruik van een waterfontein wordt vooral aanbevolen voor katten, omdat ze de bijzonderheid hebben dat ze van dichtbij niet zo goed kunnen zien. Het is daarom gebruikelijk dat een kat zijn poot in de waterbak steekt voordat hij gaat drinken. Het lichte geluid van stromend water dat door de fontein wordt geproduceerd, helpt de kat daarom de aanwezigheid van vloeistof gemakkelijker te identificeren. Dit leuke apparaat is ook aantrekkelijk voor dieren die weinig vochtinname hebben.

Het beste is om hem naast de voeding te plaatsen, omdat een kat tijdens de maaltijd het meeste drinkt.

Wat zijn de criteria bij het kiezen van een kattenwaterfontein?

Capaciteit.

Een kat verbruikt gemiddeld 25 cl water per dag. Het eerste criterium bij het kiezen van een fontein is dan ook capaciteit. Het moet ervoor zorgen dat al je huisdieren goed kunnen hydrateren. Om de capaciteit van een waterfontein te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met een ander criterium namelijk de duur van jouw afwezigheid. Als het gaat om het aanbieden van water aan één kat gedurende de dag, is een klein model meer dan voldoende. Ben je daarentegen vaak in het weekend weg en heb je twee katten in huis, dan kun je beter kiezen voor een 1L-model.

Autonomie.

De meeste waterfonteinen werken op netstroom. Het is belangrijk om te controleren of de voedingskabel lang genoeg is. Het kan handig zijn om een ​​model te kiezen met een back-upbatterij of batterijen, zodat jouw huisdier bij een stroomstoring niet zonder water komt te zitten. Ook is het relevant om te controleren of de tank te allen tijde toegankelijk is.

Lawaai.

Een waterfontein kan een spinnend geluid produceren dat veel minder prettig is dan dat van jouw huisdier! We merken vaak dat de goedkoopste modellen ook de luidruchtigste zijn, maar dit is geen algemene regel. Het is daarom interessant om de technische kenmerken van het apparaat, het geproduceerde geluidsniveau en de meningen van kopers te raadplegen.

Accessoires.

De meeste waterfonteinen voor katten zijn uitgerust met koolstoffilters. De filter wordt elke 3 tot 6 weken vervangen, afhankelijk van het model en de capaciteit. Het wordt aanbevolen om altijd minimaal één voorfilter bij de hand te hebben. Houd er rekening mee dat sommige fonteinen met meerdere filters worden geleverd. Andere accessoires kunnen worden aangeboden: tapijt, microvezeldoek, enz.

Hoe kun je jouw kat laten wennen aan de waterfontein?

Zoals vaak het geval is, is het ideaal om jouw kat vertrouwd te maken met de fontein zodra hij thuiskomt. Er zijn verschillende soorten debieten, afhankelijk van de modellen en merken. De enkele stroom is een eenvoudige waterstraal, gelegen in het midden van de fonteinbak. Voor een kat die nieuw is bij de fontein, kan een watervalstroom of een stroom met meerdere jets geschikter zijn. Dit type fontein zal gemakkelijker katten aantrekken, vooral kittens, en het spelen met de waterstralen zal hun leerproces vergemakkelijken.

Pharmapets biedt jou

Reacties