Meest populair

Bezig met laden...
Blog menu

Werken supplementen echt voor mijn kat?

Over het nut van supplementen voor huisdieren weten de meeste mensen nog niet heel veel. Supplementen kunnen nochtans net als voor ons heel nuttig zijn voor de gezondheid van je dier. Ze helpen namelijk verschillende gezondheidsproblemen voorkomen én genezen. Supplementen ondersteunen daardoor je viervoeter.

15 januari 2024

Cadeautjes waar je kat blij van wordt, waar moet je beginnen?

Kies voor je kat zeker niet zomaar een cadeau, maar haal het bij een gespecialiseerde dierenwinkel. Het cadeau moet zeker veilig en ook huisdiervriendelijk zijn. Om je kat echt blij te maken, moet het cadeau natuurlijk ook uitdagend zijn of lekker. Ik adviseer je om je kat goed te observeren bij het kiezen van een geschikt cadeau.

13 december 2023

Kan ik mijn kat veilig op pad laten gaan als het koud is?

Je kat kan tijdens koude dagen gerust naar buiten. Er zijn wel een aantal dingen die je kan doen om de veiligheid te verhogen en je viervoeter goed in de gaten te houden. Mijn advies is je kat te laten chippen als dat nog niet is gebeurd en haar extra beschermen door een adreskoker en of GPS tracker aan haar halsband te hangen. Bij vrieskou moet er een warm plekje buiten voorzien worden. Katten met een erg dunne vacht of een naaktkat hou je best binnen, of bescherm je extra bij het naar buiten gaan.

15 november 2023

Waarom wil mijn kat heel de dag eten krijgen en wat kan ik daaraan doen?

Als je kat heel de tijd honger lijkt te hebben, kunnen daar verschillende (medische) redenen voor zijn. Allereerst kijk je best na waardoor het gedrag ontstaan is, daarna kan je aan de slag met bijvoorbeeld de juiste voeding. Het is belangrijk dat je kat doorheen de dag de juiste verzadiging uit haar voeding haalt.

31 oktober 2023

Ik denk dat mijn kat wormen heeft, wat kan ik doen?

De behandeling van een wormenbesmetting loopt net iets anders dan de preventie. Mijn advies is om een breedspectrum ontwormingsmiddel aan je kat te geven. Dit mag je na twee weken nog eens herhalen zodat alle eitjes en wormen zeker afgedood zijn. Daarnaast kan je je kat nog extra ondersteunen bij door de wormen veroorzaakte problemen.

20 oktober 2023

Mijn kat trekt haar hoofd weg als ik bij haar oren aai, wat is er aan de hand?

Pijn aan de oren kan een symptoom van verschillende ziektebeelden zijn, daarbij hoort onder andere een oorontsteking. Verzorg de oren van je kat regelmatig om oorontstekingen te vermijden. Mijn advies is om een wekelijkse reinigingsbeurt in te plannen.

6 oktober 2023

Mijn kat heeft darmwormen, wat moet ik doen?

Darmwormen komen veel voor bij katten: rondwormen zoals spoelwormen of haakwormen, of platwormen zoals lintwormen. Deze wormen kunnen diarree, braken en bloedarmoede veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen, moet je je kat regelmatig ontwormen om te voorkomen dat darmwormen zich in zijn lichaam nestelen.

20 mei 2021

Welke naam geef ik aan mijn kat ?

Er zijn verschillende bronnen beschikbaar om uit te zoeken hoe je een kat moet noemen. De naam die je kiest kan afhangen van de smaak van de eigenaar, maar ook van de kenmerken van het dier, zoals de kleur van zijn vacht of zijn belangrijkste karaktereigenschap. Ons advies is om je kat een naam te geven die bij voorkeur kort en in hoge tonen is, zodat hij gemakkelijk herkend kan worden.

16 mei 2021

Welke kattenziekten zijn overdraagbaar op mensen ?

Kattenziekten die op mensen kunnen worden overgedragen zijn onder andere kattenkrabziekte, pasteurellose en ringworm, maar ook toxoplasmose, echinokokkose en hondsdolheid. Ontdek onze aanbevelingen om je kat tegen deze ziekten te beschermen.

16 mei 2021

Melktanden bij katten: hoe verzorg je ze ?

Kittens hebben, net als mensenbaby's, in de eerste weken van hun leven melktanden, die daarna plaatsmaken voor blijvende tanden. Tanden, vooral melktanden, zijn kwetsbaar. Voor de algehele gezondheid van je huisdier moeten ze goed worden verzorgd. Ons advies voor het behoud van het melkgebit en het toekomstige gebit van je kat: een aangepast dieet en regelmatige gebitsverzorging.

16 mei 2021