Uitgelichte artikelen

Bezig met laden...
Blog menu

Werken supplementen echt voor mijn kat?

Over het nut van supplementen voor huisdieren weten de meeste mensen nog niet heel veel. Supplementen kunnen nochtans net als voor ons heel nuttig zijn voor de gezondheid van je dier. Ze helpen namelijk verschillende gezondheidsproblemen voorkomen én genezen. Supplementen ondersteunen daardoor je viervoeter.

15 januari 2024

Cadeautjes waar je kat blij van wordt, waar moet je beginnen?

Kies voor je kat zeker niet zomaar een cadeau, maar haal het bij een gespecialiseerde dierenwinkel. Het cadeau moet zeker veilig en ook huisdiervriendelijk zijn. Om je kat echt blij te maken, moet het cadeau natuurlijk ook uitdagend zijn of lekker. Ik adviseer je om je kat goed te observeren bij het kiezen van een geschikt cadeau.

13 december 2023

Kan ik mijn kat veilig op pad laten gaan als het koud is?

Je kat kan tijdens koude dagen gerust naar buiten. Er zijn wel een aantal dingen die je kan doen om de veiligheid te verhogen en je viervoeter goed in de gaten te houden. Mijn advies is je kat te laten chippen als dat nog niet is gebeurd en haar extra beschermen door een adreskoker en of GPS tracker aan haar halsband te hangen. Bij vrieskou moet er een warm plekje buiten voorzien worden. Katten met een erg dunne vacht of een naaktkat hou je best binnen, of bescherm je extra bij het naar buiten gaan.

15 november 2023

Waarom wil mijn kat heel de dag eten krijgen en wat kan ik daaraan doen?

Als je kat heel de tijd honger lijkt te hebben, kunnen daar verschillende (medische) redenen voor zijn. Allereerst kijk je best na waardoor het gedrag ontstaan is, daarna kan je aan de slag met bijvoorbeeld de juiste voeding. Het is belangrijk dat je kat doorheen de dag de juiste verzadiging uit haar voeding haalt.

31 oktober 2023

Ik denk dat mijn kat wormen heeft, wat kan ik doen?

De behandeling van een wormenbesmetting loopt net iets anders dan de preventie. Mijn advies is om een breedspectrum ontwormingsmiddel aan je kat te geven. Dit mag je na twee weken nog eens herhalen zodat alle eitjes en wormen zeker afgedood zijn. Daarnaast kan je je kat nog extra ondersteunen bij door de wormen veroorzaakte problemen.

20 oktober 2023

Mijn kat trekt haar hoofd weg als ik bij haar oren aai, wat is er aan de hand?

Pijn aan de oren kan een symptoom van verschillende ziektebeelden zijn, daarbij hoort onder andere een oorontsteking. Verzorg de oren van je kat regelmatig om oorontstekingen te vermijden. Mijn advies is om een wekelijkse reinigingsbeurt in te plannen.

6 oktober 2023

Mijn kat werd gebeten, hoe verzorg ik de wonde?

Bijtwonden komen regelmatig voor bij buitenkatten, en zelfs bij je binnenkat is het mogelijk. De wonde kan je best zo snel mogelijk verzorgen en door een dierenarts laten nakijken. Nadien is het belangrijk dat je hem zelf proper houdt en dagelijks verzorgt.

20 september 2023

Welk product tegen vlooien moet ik kiezen voor mijn kat?

Je kiest producten tegen vlooien best op basis van kwaliteit en gebruiksgemak. Sommige producten hebben bijvoorbeeld een langere werking dan andere.

10 augustus 2023

Moet ik mijn kat graanvrije voeding geven?

Mijn advies is je kat niet zomaar een graanvrije voeding te geven. Je kiest een voeding op basis van de noden van je kat. Deze moet niet specifiek graanvrij zijn, al bestaan er zeker ook kwalitatieve graanvrije opties.

27 juli 2023

Mijn kat eet gras uit de tuin, moet ik kattengras kopen?

Katten zijn carnivoor maar in het wild maakt gras deel uit van hun natuurlijke omgeving. Het eten ervan (in gematigde hoeveelheden) is daarom normaal en instinctief.

11 juli 2023