Uitgelichte artikelen

Bezig met laden...
Blog menu

Ik ga op reis, hoe zorg ik goed voor mijn kat?

Ik adviseer om ervoor te zorgen dat je kat dagelijks voldoende water en eten ter beschikking heeft. Het is ook belangrijk dat er dagelijks iemand komt kijken, zo weet je dat je kat veilig en gezond is. Het is natuurlijk nog beter om je kat bij een voor haar bekende persoon te laten logeren, of naar een pension voor huisdieren te brengen.

15 juni 2023

Welk voedsel moet ik kiezen voor mijn kat?

De voeding voor katten omvat een breed scala aan verschillende voedingsmiddelen: omnivoor voedsel, standaard kattenvoer verkrijgbaar in de supermarkt, of premium voeding aangepast aan de leeftijd en gezondheidstoestand van jouw dier.

20 mei 2021

Wat is het beste speelgoed voor een kat ?

Om je te helpen beslissen wat het beste speelgoed voor je kat is, hebben we de beste speelgoedranglijsten verzameld op basis van de meningen van eigenaren. Van printplaten tot vishengels en brokjesdispensers, ons advies is om de behoeften van je kat te leren kennen zodat je het speelgoed kunt kiezen dat het beste bij zijn karakter past.

16 mei 2021

Wat is epilepsie bij katten ?

Een andere ziekte die katten en mensen gemeen hebben: epilepsie. Een epileptische aanval bij een kat is hetzelfde als bij een mens: herhaalde stuiptrekkingen. Epileptische aanvallen bij katten en mensen uiten zich anders, afhankelijk van de oorzaak, maar ze volgen allemaal hetzelfde patroon: ze komen voor in drie fasen. Een MRI-onderzoek helpt om de oorsprong van de aandoening te bepalen, zodat de behandeling kan worden aangepast. De behandeling bestaat vaak uit medicatie en kan een leven lang duren.

15 mei 2021

Hoe behandel je een abces bij een kat ?

Om goed behandeld te worden, moet de kat een operatie ondergaan en/of een antibiotica- en ontstekingsbehandeling ondergaan. Raadpleeg in alle gevallen een dierenarts. Als je het abces van je kat vroeg genoeg ontdekt, is de medische behandeling minder belastend. Genezing vereist geduld en nauwgezetheid. Zelfs na behandeling met diergeneeskundige zorg kan de wond opnieuw ontsteken. Om verdere ontsteking te voorkomen, is een veterinaire kraag vaak noodzakelijk.

15 mei 2021

Hoe verhuis je met een kat ?

Je staat op het punt te verhuizen en je denkt dat je aan alles hebt gedacht, dozen, vrachtwagen, kinderen... Maar hoe zit het met de kat? Het komen en gaan van verhuizers in het bijzijn van je kat, een open kattenmand aan de voet van een verhuiswagen, een rondschuifelende kat in de auto, het nieuwe huis open in de wind... er zijn veel redenen om de gemoedsrust van je kat te verstoren en ervoor te zorgen dat hij wegloopt. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat de ergste dag uit het leven van een kat een dag als alle andere blijft.

15 mei 2021

Ruzie tussen katten: wat moet je doen ?

Hoewel katten als rustig worden beschouwd, kunnen ze andere katten aanvallen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen gewoon spelen en kattengevechten. Katten van alle leeftijden hebben het nodig om stoom af te blazen, zelfs als ze in een flat wonen, door middel van schijnconfrontaties. De moeilijkheid ligt in het herkennen van deze verschillende houdingen en het begrijpen van de oorsprong van een conflict om het effectiever op te lossen.

15 mei 2021

Is een ultrasoon kattenafweermiddel gevaarlijk voor katten ?

Ultrageluid is niet gevaarlijk en wordt vaak gebruikt om dieren te verjagen. Ze zijn zeer effectief tegen knaagdieren, maar kunnen ook gebruikt worden om katten weg te houden uit de tuin of uit een bepaalde kamer in huis. Het voordeel van dit systeem is dat het 100% veilig is: mens en dier riskeren absoluut niets. Voor een optimale doeltreffendheid is het echter belangrijk om de juiste aanpassingen te doen en ze in de te beschermen ruimte te plaatsen.

15 mei 2021